Έβρος: Στα «θρανία» οι εκπαιδευτικοί

868

Μια εβδομάδα πριν χτυπήσει το Α΄κουδούνι, καθηγητές και δάσκαλοι του νομού Έβρου «κάθισαν στα θρανία» προκειμένου να ενημερωθούν από το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων για τον ρόλο τους αλλά και να πάρουν ιδέες και προτάσεις μέσα στη σχολική τάξη για το πώς μπορούν να διαχειριστούν ζητήματα και καταστάσεις που προκύπτουν.

Το Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων βοηθά την οικογένεια και τα σχολεία ,έτσι ώστε να στηρίξουν τα παιδιά μέσα από δράσεις που θα αναλάβουν ,ώστε να μπορέσουν και αυτά να ανταποκριθούν σε αυτές τις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

« Ο σημερινός εκπαιδευτικός χρειάζεται να είναι εξοπλισμένος με γνώση και δεξιότητες έτσι ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί κρίσιμες συναισθηματικές καταστάσεις προκειμένου και ο ίδιος να περάσει καλά μέσα στο σχολικό κλίμα ,αλλά κυρίως να βοηθήσει τους μαθητές ώστε να στηριχθούν σε καταστάσεις που τους αφορούν και μπορεί να είναι δύσκολες,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο υπέυθυνος του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων κ. Στράτος Βραχιώλιας, υπογραμμίζοντας πως «το σχολείο για εμάς την Πρόληψη είναι μια δεύτερη ευκαιρία.

Όπως διευκρίνησε «όταν μια οικογένεια δεν μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς καλά ,τότε έρχεται το σχολείο και συμπληρώνει τις ελλείψεις της οικογένειας και να λειτουργήσει σαν μια δεύτερη ευκαιρία για ένα παιδί που πιθανότατα ζορίζεται στην ζωή του.»

ert.gr