Ελίζα: Ένα πανέμορφο βιβλίο από την εβρίτισα Αποστολία Γκιριτζιώτη

2204

Η Αποστολία Γκιριτζιώτη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και έζησε σε πέντε διαφορετικές πόλεις, μιας και οι γονείς της μετακόμιζαν συνεχώς.

Της άρεσε από πάντα οτιδήποτε προϋποθέτει φαντασία και υπερβαίνει τα όρια του τετριμμένου και του συμβατικού. Ασχολείται με την συγγραφή εξωπραγματικών ιστοριών από τότε που έμαθε να γράφει.

Επίσης, ασχολείται με την ιστορική αναβίωση, έχει μεγάλη αγάπη στις χειροτεχνίες και της αρέσει να δίνει δεύτερη ευκαιρία στα αντικείμενα.

Ζεί στην Αθήνα με τον σύζυγο της.

Η «Ελίζα» είναι το πρώτο της έργο που εκδίδεται.

Το βιβλίο..

–           Έζησα γιά λίγο κοντά στους ανθρώπους.

–           Πως γίνεται ένα ξωτικό να ζεί με τους ανθρώπους;

–           Είμαι μισός άνθρωπος, από την πλευρά της μητέρας μου.

–           Μισός άνθρωπος και μισό ξωτικό. Μπορεί ένας άνθρωπος να παντρευτεί ένα ξωτικό;

–           Μπορεί αν το θέλει…

 

Ήταν μόνο 17 χρονών όταν βρέθηκε ξαφνικά στον δρόμο για το άγνωστο, ψάχνοντας λύση σε ένα πρόβλημα του οποίου την σημασία ούτε οι πιο σοφοί δεν μπορούσαν να κατανοήσουν. Ποιά ήταν η κακόβουλη θέληση που απειλούσε να καταστέψει τον κόσμο της; Ποιός ήταν ο μυστηριώδης άνδρας που εμφανιζόταν συνεχώς ως «από μηχανής Θεός»- άραγε γιά να την βοηθήσει;

Η Ελίζα γιά πρώτη φορά βγαίνει από το προστατευμένο της περιβάλλον για να αντιμετωπίσει τον κόσμο. Έναν κόσμο σμιλεμένο από αντικρουόμενες δυνάμεις, που ολοένα σφίγγουν τον κλοιό γύρω της, καθώς η ίδια αποτελεί ένα σημαντικό πιόνι. Η παρτίδα όμως της είναι άγνωστη και οι συνέπειες απρόβλεπτες. Θα καταφέρει η Ελίζα να επιτύχει στην αναζήτησή της;