Το λιμάνι των Θερμών στη Σαμοθράκη χρήζει άμεσης εκβάθυνσης

1956

 Επιστολή προς τους παρακάτω απέστειλε ο Φώτης Μανούσης για την αξιοποίηση του λιμανιού των Θερμών. Διαβάστε αναλυτικά:

Κύριε Πρόεδρε
Η SAOS FERRIES έχει πολλές φορές δηλώσει ότι η λειτουργία του λιμένα των Θέρμων:
1.      Θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης
2.      Θα συμβάλει σημαντικά στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της βόρειας πλευράς του νησιού, ιδιαιτέρως στους τομείς του θαλάσσιου και αλιευτικού τουρισμού, των τουριστικών θεματικών διαδρομών και περιηγήσεων στις παράκτιες περιοχές της Σαμοθράκης.
 Για μια ακόμη χρονιά και ενώ η τουριστική περίοδος είναι στη κορύφωση της, το λιμάνι των Θέρμων παραμένει αφιλόξενο για σκάφη ακόμη και με μικρό βύθισμα, παρά τις προσωπικές σας διαβεβαιώσεις, όντας μηχανικός, ότι θα ήταν έτοιμο από τις αρχές του περυσινού  καλοκαιριού για αξιοποίηση τόσο για Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ όσο και για το Ε/Γ-Δ/Ρ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι. Η εταιρεία μας βασιζόμενη στις δικές σας δεσμεύσεις προχώρησε σε σημαντική και ιδιαίτερα δαπανηρή επένδυση με την κατασκευή δύο Επιβατηγών Δρομολογιακών πλοίων του ΖΕΦΥΡΟΣ που ήδη είναι δρομολογημένο και του ΌΣΤΡΙΑ.
 Παρακολουθούμε  με εύλογη ανησυχία την επιφανειακή αντιμετώπιση για άλλη μια χρονιά του  πολύπαθου αυτού έργου με την απασχόληση ενός και μόνου εκσκαφέα ξηράς   και αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ελπίζετε στην ολοκλήρωσή του με αυτούς τους ρυθμούς  και τα μέσα που διαθέτετε. Παράλληλα  δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι εξέλειπαν για εσάς  οι λόγοι για την αποκατάσταση των προβλημάτων του λιμανιού μετά την αποχώρηση του ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ Ι.
Ωστόσο δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με την αγωνία των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Σαμοθράκης αλλά ούτε και με τις επενδύσεις μας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα μας.
Σας καλούμε λοιπόν παράλληλα με την συνέχιση των εργασιών στη λιμενολεκάνη να υλοποιηθεί  άμεσα η εκβάθυνση τουλάχιστον της  εξωτερικής πλευράς του λιμένα και να δημιουργηθεί δίαυλος βάθους 2,6 μέτρων με την απαραίτητη θαλάσσια σήμανση (σημαδούρες) ώστε να μπορεί να προσεγγίζει με ασφάλεια το σκάφος  της εταιρείας μας Ε/Γ-Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ.
 Με αυτό τον τρόπο θα γίνει πράξη  η τόνωση του τουρισμού  που αποτελεί την σημαντικότερη δραστηριότητα των κατοίκων του νησιού μας ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθεί η επένδυσή μας.
Είμαστε σε αναμονή των δικών σας άμεσων ενεργειών.                              
                                                                                                Για την SAOS FERRIES
                                                                                                    Φώτης  Μανούσης