Έβρος: Άνοιξε την αυλαία των κατασκηνώσεων ο κ. Δαμασκηνός που θα φιλοξενήσουν 300 παιδιά

1654

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό άνοιξε η αυλαία των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, την Τρίτη 17 του μηνός Ιουλίου ε.έ.

Στις Κατασκηνώσεις μας φέτος θα φιλοξενηθούν, εντελώς δωρεάν, 300 παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου (200 αγόρια και 100 κορίτσια), σε 3 Κατασκηνωτικές περιόδους με υπευθύνους τον π. Αθανάσιο Δανάκη στή πρώτη και δεύτερη περίοδο, που θα φιλοξενηθούν στο «Χαρούμενο ακρογιάλι» της Αλεξανδρούπολης, και τον π. Γαβριήλ Χειμώνα στη τρίτη, που θα φιλοξενηθεί στη Νέα Ηρακλείτσα.

Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στους μικρούς κατασκηνωτές εξέφρασε την χαρά του, που βρίσκονται και πάλι στην αγκαλιά του Χριστού και της Εκκλησίας και τους κάλεσε να παραμένουν στη ζωή τους αγωνιστές, ασυμβίβαστοι, θαρραλέοι, νικηφόροι και να εχουν πάντοτε το φως του Χριστού να τους καθοδηγεί.

Με αφορμή δε το φετινό σύνθημα της Κατασκήνωσης  “Καταφυγή μου ο Θεός” τους μίλησε για την πίστη του αγίου Δημητρίου και την “Καταφυγή”, που εκείνος δημιούργησε για να βρίσκει παρηγοριά και ελπίδα η νεολαία της Θεσσαλονίκης, μεταξύ της οποίας και ο άγιος Νέστορας, και τους ευχήθηκε να εμπνέονται από την πίστη των δυο αυτών νεαρών μαρτύρων της Εκκλησίας.