Αλεξανδρούπολη: Το inevros σας δίνει όλο το πρόγραμμα της έκθεσης βιβλίου

1192

Εννέα βραδιές θα διαρκέσει φέτος η Έκθεση Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μία χρονιά στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης.

Η 27η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, θα λειτουργεί καθημερινά από το Σάββατο 21 έως την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 και ώρες 20:00 έως 24:00.

Τον μακροβιότερο Πολιτιστικό Θεσμό της Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν και φέτος – η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) με τα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ της πόλης, με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητηρίου Έβρου.

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Σάββατο 21 Ιουλίου | ώρα 21:00

Θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. που φέρει τον τίτλο «ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΒΡΙΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ». Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό του φορέα μας αφού διοργανώνεται για όγδοη χρονιά και λαμβάνει χώρα πάντα στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Αλεξανδρούπολης. Έως τώρα έχουμε τιμήσει τους κκ. Απόστολο Ευθυμιάδη, Γεώργιο Παναγιώτου, Θεόδωρο Κυρκούδη, Μιχάλη Πατέλη, Αθανάσιο Γουρίδη, Θεοφάνη Μαλκίδη και Αλέξανδρο Καζαντζή.

Εφέτος τιμούμε τον κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΟΡΔΟΥΜΠΟΖΑΝΗ, για τη σημαντική συνεισφορά του στην τοπική βιβλιογραφία της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης εν γένει.

Παρουσιάζει η φιλόλογος Αλεξάνδρα Μποτονάκη.

♦ Παρασκευή 27 Ιουλίου | ώρα 20:00 | ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ | αίθουσα ‘Αρμονία’

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «ΡΟΔΙΝΗ ΖΩΗ»

Η Εβρίτισσα συγγραφέας Ιωάννα Π. Παρασχάκη εμπνέεται από τους ανθρώπους της υπαίθρου της θρακικής γης και τις δημιουργίες τους και μας καλωσορίζει στον κόσμο της Ρόδινης Ζωής, όπου η αυθεντικότητα των ανθρώπων παντρεύεται με τη ζωντάνια της φύσης!

Χαιρετίζουν ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο πρόεδρος της ‘Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου’ Δημήτρης Κελεμίδης.

Παρουσιάζει ο Βαγγέλης Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κολιός.

Τη μουσικοχορευτική επιμέλεια της παρουσίασης έχει ο λαογράφος Πασχάλης Λιγούδης, ενώ ο μουσικός Γιώργος Συμεωνίδης ντύνει παραδοσιακά τη βραδιά με τη γκάιντα του!

Στη συνέχεια και ώρα 9:30 μμ. η «Ρόδινη Ζωή» μεταφέρεται και ζωντα​​νεύει στο περίπτερο της ΕΠΟΦΕ στην Έκθεση, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα και να γευτούν το ευωδιαστό παγωμένο τσάι της γιαγιάς από φύλλα κυδωνιάς, ενώ πρωταγωνίστριες θα είναι οι Λαζαρίνες – οι θρακιώτικες παιδικές κούκλες!

Η «Ρόδινη Ζωή» διοργανώνεται από την Ε.ΠΟ.Φ.Ε. και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας & Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με συνδιοργανωτές το Σύλλογο Ιστορικής Μνήμης και Μουσικής Παράδοσης «ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «ΑΚΡΙΤΕΣ» και τον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Τυχεριωτών Αλεξανδρούπολης (Π.Ε.Σ.Τ.Α.).

♦ Καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης και ώρες 20:00-24:00 στο Περίπτερο μας ο επισκέπτης μπορεί:

να ανακαλύψει πάρα πολλά ενδιαφέροντα και σπάνια ΒΙΒΛΙΑ από την πλούσια βιβλιοθήκη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε., καθώς και

να επισκεφθεί την οργανωμένη «ΕΚΘΕΣΗ ΕΒΡΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ» (Ζωγραφική, Χειροποίητο Κόσμημα, Κεραμική, Χειροποίητη Κούκλα, Αγιογραφία κ.α.).

♦ Πολιτιστική Δράση «ΔΙΑΒΑΖΩ, ΔΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΣΩΖΩ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ»  Καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης και ώρες 20:00-24:00 στο περίπτερο μας συνεχίζουμε όπως σε κάθε Έκθεση Βιβλίου την εν λόγω δράση και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μας φέρετε όσα βιβλία έχετε διαβάσει και επιθυμείτε να τα δωρίσετε, για να τα χαρίσουμε με τη σειρά μας σε μία βιβλιοθήκη που χρήζει αποδεδειγμένα ανάγκης εμπλουτισμού. Έως τώρα έχουμε ενισχύσει με πάνω από 1.000 βιβλία ως Ε.ΠΟ.Φ.Ε. με τη δική σας πολύτιμη στήριξη τις βιβλιοθήκες στα Δίκαια, στην Καρωτή, στο Δημοτικό σχολείο Μαΐστρου κ.α.