Ενίσχυση των μελισσοκόμων για την ανίχνευση του μικρού σκαθαριού

1010

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η εφαρμογή προγράμματος στοχευμένης επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης του μικρού σκαθαριού της κυψέλης. Δίνει ενίσχυση στο μελισσοκόμο 75 ευρώ ανά μελισσοσμήνος το 2018 και 150 ευρώ για το μελισσοκομικό έτος 2019.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος, επιλέξιμες δαπάνες είναι οι παρακάτω:

α) Οι δαπάνες ενίσχυσης των μελισσοκόμων που συμμετέχουν στην υλοποίηση του Προγράμματος. Το ύψος της κατ’ αποκοπή ενίσχυσης ανά μελισσοσμήνος καθορίζεται στα εβδομήντα πέντε ευρώ (75 €) για το μελισσοκομικό έτος 2018 και στα εκατόν πενήντα ευρώ (150 €) για το μελισσοκομικό έτος 2019, χορηγείται δε για κατ’ ελάχιστο δέκα μελισσοσμήνη ενός μελισσοκομείου-δείκτη, με ανώτατο όριο τα είκοσι. Στο σύνολό της η σχετική δαπάνη ανά δικαιούχο μελισσοκόμο αφορά τα μελισσοσμήνη ενός μόνο μελισσοκομείου-δείκτη.

β) Οι δαπάνες ενίσχυσης των Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην υλοποίηση του Προγράμματος. Το ύψος της κατ’ αποκοπή ενίσχυσης ανά μελισσοσμήνος καθορίζεται στα εξήντα ευρώ (60 €) για το μελισσοκομικό έτος 2018 και στα εκατόν είκοσι ευρώ (120 €) για το μελισσοκομικό έτος 2019, χορηγείται δε για κατ’ ελάχιστο δέκα μελισσοσμήνη ενός μελισσοκομείου-δείκτη, με ανώτατο όριο τα είκοσι.

Πηγή