Εικόνα χάους από τις επιθέσεις περιθωριακών ομάδων με την ανοχή της Κυβέρνησης

882

Επίκαιρη Επερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης και άλλοι 20 Βουλευτές της ΝΔ σχετικά με τις συνεχόμενες επιθέσεις περιθωριακών ομάδων, που καταστρέφουν και πυρπολούν ανενόχλητες δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Οι τελευταίες επιθέσεις των γνωστών-αγνώστων πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το αίτημα της μεταγωγής από τις φυλακές του Κορυδαλλού σε αυτές της Λάρισας, ενός ομοϊδεάτη τους, που φέρεται ότι απέστειλε τρομοδέματα σε διάφορους αποδέκτες, μεταξύ αυτών και στον πρώην Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο.

Τα γεγονότα αυτά, που γίνονται υπό την ανοχή της Κυβέρνησης, έχουν προκαλέσει τις εύλογες διαμαρτυρίες των πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται εκτεθειμένοι στην βία ανεξέλεγκτων ομάδων.

Ιδιαίτερα, οι καταστηματάρχες που έχουν τις επιχειρήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας, και αγωνίζονται για να επιβιώσουν στο αντίξοο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, γίνονται θύματα της τυφλής δράσης των κουκουλοφόρων, που δεν διστάζουν να κτυπούν πλέον ακόμη και τον εμπορικότερο δρόμο της χώρας.

Οι Βουλευτές ρωτάνε τον Υπουργό για ποιο λόγο επιδείχθηκε ανοχή εκ μέρους του κράτους σε βίαιες ενέργειες που εκδηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μη αποτροπή τους, αλλά και τη μη σύλληψη των δραστών.

Επίσης, τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα το Υπουργείο, ώστε να αντιμετωπιστεί η δράση ομάδων που ασκούν βία και καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία.