Κλειστή η ορθοπεδική κλινική στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

2428

Ανακοίνωση γεμάτη πίκρα για το εώς τώρα ξεπούλημα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με τον πιο άδοξο τρόπο εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή για τη σωτηρία του νοσοκομείου.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά οι ελπίδες όλων μας, διαψεύστηκαν.

 Η πολυπόθητη, ελπιδοφόρα και υποσχεθείσα, από  κυβερνητικό βουλευτή, στην άτυπη συζήτηση, στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου, συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στα μέσα Ιανουαρίου, για την αναβάθμιση και υλοποίηση της αυτόνομης λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου , δεν πραγματοποιήθηκε.

     Υπήρξε όπως μάθαμε, μόνο, μια κατ’ ιδίαν συνάντηση του Δημάρχου Διδυμοτείχου με τον Υπουργό Υγείας, χωρίς πάλι κάποιο απτό αποτέλεσμα.

    Επίσης κατέρρευσε, πέραν της εικαζόμενης και αναμενόμενης εξοικονόμησης πόρων που δεν υπήρξε, και η πολυδιαφημισμένη αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας με την συνένωση των δύο νοσοκομείων του νομού Έβρου (Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου).

    Απo την Παρασκευή 26/1/2018 ανεστάλη μέχρι   31/1/2018 η λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου λόγω έλλειψης εφημερεύοντος ιατρού.

     Αυτό διότι οι δύο υπηρετούντες ειδικοί ιατροί, ολοκλήρωσαν το αριθμό των   προβλεπόμενων εφημεριών και δεν υπήρξε μετακίνηση ιατρών από  το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, για την κάλυψη των υπόλοιπων ημερών.

     Η δε συνέχιση της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής πραγματοποιείται, χάριν της υπεράνθρωπης αλλά και εργασιακά απάνθρωπης συνεχούς και πολύ πέραν των προβλεπομένων, εφημέρευσης των δύο υπηρετούντων ιατρών. Δεδομένου ότι ούτε σε αυτή την περίπτωση υπήρξε μετακίνηση επαρκούς αριθμού παθολόγων από το συνενωμένο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για την κάλυψη των εφημεριών .

   Όπως γίνεται απολύτως κατανοητό, θα πρέπει όλοι μας να  συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τους αγώνες μας για την επίτευξη του στόχου μας που παραμένει η Αυτόνομη Αναβαθμισμένη και Ενισχυμένη λειτουργία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

  Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες, του κεντρικού και βόρειου τμήματος του νομού Έβρου, χρήστες ή δυνητικούς  χρήστες των υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου σε αγωνιστική επαγρύπνηση για είναι έτοιμοι για μελλοντικές δυναμικές κινητοποιήσεις με τελικό στόχο Την Αναβαθμισμένη Αυτονόμηση του νοσοκομείου μας και την Βελτιωμένη Παροχή Υπηρεσιών Υγείας προς όλους.

   Είναι κάτι που αυτονόητα δικαιούμαστε και το απαιτούμε.

 

Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής

 

Διεθυντής Ιατρικού Προσωπικού Νοσοκομείου

Βαφειάδης Κωνσταντίνος

 

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου

Στάμος Ευστάθιος

 

Επιτροπή Διδυμότειχου

Φυδανάκης Παναγιώτης

Καραφείζη Εύη

Παπακωνσταντίνου Δημήτρης

Επιτροπή Ορεστιάδας

Ορφανού Ευανθία

Παπαδοπούλου Σοφία

Ψυράκη Αναστασία

Επιτροπή Σουφλίου

Πασχάλης Κωνσταντίνος

Παπαδόπουλος Γρηγόριος

Μιντιούρης Απόστολος