Συνελήφθησαν δύο διακινητές παράνομων μεταναστών σε Μάνη και Πρωτοκκλήσι

1320

Συνελήφθησαν χθες (16-1-2018), στο νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 34 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο (2) διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά (28) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Υεμένης, Πακιστάν και Ιράκ.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε επαρχιακή οδό του Έβρου (πλησίον οικισμού Μάνης), οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Πακιστάν.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, σε επαρχιακή οδό του Έβρου (πλησίον οικισμού Πρωτοκκλησίου), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 34χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Τελικά, λίγο πιο κάτω ο 34χρονος, ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 5 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.