Τουρισμός: Μελέτη για τα πλεονεκτήματα του Βορείου Έβρου

1222

Ο Δήμου Ορεστιάδας ενέκρινε τις τεχνικές προδιαγραφές μελέτης του Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής που αφορά την παροχή υπηρεσιών με τίτλο: “Καταγραφή, Φωτογράφιση, Προβολή & Προώθηση Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων του Βορείου Έβρου”, συνολικού προϋπολογισμού 88.164 ευρώ με ΦΠΑ.

Με την μελέτη, επιχειρείται να δημιουργηθεί ένα σχέδιο προβολής – δημοσιότητας του Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν οι κάτοικοί του αλλά και οι επισκέπτες-τουρίστες τους φυσικούς και ανθρωπογενείς πόρους του, που μπορούν να καταστήσουν το δήμο και τις επιμέρους περιοχές, πόλο έλξης.

Ειδικότερα, στόχος της προτεινόμενης παρέμβασης είναι:

1. Η γνωριμία των κατοίκων του με τον ίδιο το δήμο και η σταδιακή καλλιέργεια κοινού αισθήματος περηφάνιας για τις ιδιαιτερότητες του τόπου τους, τις οποίες θα μπορούν και θα θέλουν να στηρίξουν και να αναδείξουν.

2. Η προσέλκυση των επισκεπτών και τουριστών και η εξυπηρέτησή τους στην περιήγησή τους στην περιοχή

3. Η διαμόρφωση, κατ’ ουσίαν, ενός συγκροτημένου τουριστικού προϊόντος. Κατά γενική ομολογία, ένας τόπος μπορεί να διαθέτει ένα πλέγμα τουριστικών πόρων και υπηρεσιών, αλλά, αν δεν παρέχεται η δυνατότητα γνωριμίας με αυτό, είναι σαν να μην υπάρχει.

4. Προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, μέσω της ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της (φυσικό & πολιτιστικό περιβάλλον, τοπική κουζίνα, φιλοξενία, παράδοση και πολιτισμό κτλ).

5. Η εδραίωση της περιοχής του δήμου στη συνείδηση του κοινού, ως ιδανικός προορισμός για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

tornosnews.gr