Το μεγάλο θέμα με τους φοιτητές που δεν μετεγγράφηκαν έφτασε επιτέλους στη βουλή

1034

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου κατέθεσε χθες, την 16 Δεκεμβρίου 2017, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Αναστασία Γκαρά με θέμα τις μετεγγραφές φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Όπως αναφέρεται στην κατατεθείσα ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 52 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι έχουν συστηματοποιηθεί και ιεραρχηθεί οι προϋποθέσεις για τη μοριοδότηση των αιτούντων μετεγγραφή φοιτητών, αρκετοί δεν κατάφεραν να πάρουν την έγκριση.

Ανάμεσα σε αυτούς που δεν πήραν μετεγγραφή είναι αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, φοιτητές προερχόμενοι από μονογονεϊκές οικογένειες, ή οικογένειες τριτέκνων, φοιτητές που συγκέντρωσαν μεν αρκετά μόρια, αλλα δεν κατάφεραν να μετεγγραφούν. Επιπλεόν, τίθεται το ζήτημα όσων δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αίτησης μετεγγραφής και ζητείται μία δεύτερη ευκαιρία.

Η Βουλευτής κ. Α. Γκαρά αναφέρεται επίσης στην υποχρέωση στήριξης των οικογενειών, αλλά και στη στήριξη των νέων για τη συμμετοχή τους στο σύστημα εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς η εξασφάλιση δυνατοτήτων εκπαίδευσης για όλους, συμβάλλει στην κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική συνοχή.