Είμεθα συστρατευμένοι … Η Παναγιά διαχρονικά υπήρξε η Υπέρμαχος Στρατηγός και προστάτις του Έθνους και του Στρατού

1987

Η Παναγιά διαχρονικά υπήρξε η Υπέρμαχος Στρατηγός και προστάτις του Έθνους και του Στρατού.

“Ιδιαίτερα για τους ακρίτες η ημέρα αυτή είναι ημέρα ευγνωμοσύνης για την προστασία Της αλλά και ευθύνης έναντι του Ελληνικού Στρατού, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση προασπίζεται τις αξίες του Γένους και της Πατρίδας.

Σ’ αυτή την ευαίσθητη περιοχή όλοι είμεθα συστρατευμένοι με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία από καρδιάς συγχαίρουμε για την προσφορά τους” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, με την ευκαιρία της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν το Διδυμότειχο, έδρα της XVI Μ/Κ Μεραρχίας ΠΖ. Μετά την Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, της οποίας προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, ετελέσθη η καθιερωμένη Δοξολογία, και ακολούθησε η Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης.

Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Αντισυνταγματάρχης (ΥΠ) Τσιγγέλης Θεόδωρος. Παρέστησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Δημήτριος Μπονώρας, ο Υποδιοικητής της Μεραρχίας Ταξίαρχος Σταύρος Σταυρόπουλος, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Αγγελής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης, Διοικητές Μονάδων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.