Μάθημα Πρώτων Βοηθειών στον παιδικό σταθμό <<Κολλέγιο>>

1244

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου μέλη του Τμήματος Α Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης μαζί με τον ιατρό καρδιολόγο Σόφτα Πασχάλη  πραγματοποίησαν ενημέρωση πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Παιδικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης «Κολλέγιο» ύστερα από αίτημά τους.

Η θεματολογία αφορούσε την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, τη χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή και ότι μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και γενικά στην καθημερινότητά του. Πνιγμός, πνιγμονή από ξένο σώμα, αιμορραγίες, εγκαύματα, ρινορραγία, κ.τ.λ. Επίσης, παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να οργανώνεται ένα φαρμακείο ώστε να  καλύπτονται οι ανάγκες του παιδικού σταθμού. Μετά την θεωρητική ενημέρωση ακολούθησε και το πρακτικό κομμάτι όπου όλοι εφάρμοσαν τις τεχνικές που έμαθαν πάνω σε εκπαιδευτικά προπλάσματα πρώτων βοηθειών.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης θέλει να συγχαρεί την διοίκηση του παιδικού σταθμού «Κολλέγιο» γι’ αυτή τη πρωτοβουλία και με την ευκαιρία να παροτρύνει όλους τους πολίτες να εκπαιδευτούν στις πρώτες βοήθειες.