Συναντήσεις με πολιτιστικούς-αθλητικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

1008

Με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς για το σχεδιασμό της «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας».

Σκοπός των συναντήσεων, που έλαβαν χώρα στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα, ήταν η κατάθεση προτάσεων για τον σχεδιασμό και την υλοποίησης της «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας» την άνοιξη του 2018 με στόχο την ενημέρωση των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας, κοινωνικής μέριμνας, Ατόμων με Αναπηρία.

Ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Προσδοκούμε στην καθολική συμμετοχή των συλλόγων σας και την ενεργοποίησή σας προκειμένου να συμβάλετε με τις ιδέες και τον εθελοντισμό σας στην επιτυχία των παραπάνω σκοπών. Η δημόσια υγεία, υπό την έννοια της σωματικής και ψυχικής υγείας, της σωστής διατροφής, της άθλησης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, είναι έκφραση πολιτισμού. Εσείς,  μέσω των δράσεων των συλλόγων σας, αποτελείτε θιασώτες αυτού που επιχειρούμε να θεσμοθετήσουμε».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Λουκάς Γεωργίου παρέθεσε στους παριστάμενους τον βασικό άξονα των δράσεων για την εβδομάδα δημόσιας υγείας. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος όπου οι εκπρόσωποι των συλλόγων τοποθετήθηκαν σχετικά, ενώ δεσμεύτηκαν να αποστείλουν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου ολοκληρωμένες τις προτάσεις τους.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στη διαδικασία αιτήσεων συνδιοργάνωσης δράσεων με την Περιφέρεια και στον προγραμματισμό αυτών για το έτος 2018. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν, σύμφωνα με την παράταση που ανακοινώθηκε, να καταθέσουν έως και τις 10 Οκτωβρίου αναλυτικές προτάσεις (τεχνικά δελτία) στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (e-mail: politismos@gmail.com, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2551355329, 2551355325).

Στη συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη παρευρέθηκε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ελένη Δημούδη, και στην Ορεστιάδα ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Χρήστος Τερτσούδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έβρου Νόρα Μοσχοφίδου και Κώστας Βενετίδης.