Χάνουν έσοδα τα Μετοχικά Ταμεία και των τριών Κλάδων βάσει του Νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ

1146

Ο Βουλευτής Έβρου κι Αναπλ. Τομεάρχης Εθν. Άμυνας Αναστάσιος Δημοσχάκης σε χθεσινή (04/10) παρέμβασή του στη Συζήτηση με τους Φορείς για το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε στα άρθρα 8 και 9, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα από την πώληση ή την εκποίηση του στρατιωτικού υλικού θα πηγαίνουν για πρώτη φορά από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Δείτε την παρέμβαση σε αυτό το link

Αναλυτικά η παρέμβασή του

«H χθεσινή (04/10) παρέμβασή μου στη Συζήτηση με τους Φορείς για το Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ,  στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

 

«Θα ήθελα να διευκρινιστεί, εκ μέρους του Προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Ναυτικού, εάν πραγματικά είναι σύμφωνος με τα άρθρα 8 και 9, σε ό,τι αφορά τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων και των τριών Κλάδων .

Επίσης δε, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι όλα τα έσοδα από το υλικό το οποίο θα εκποιείται, ή θα πωλείται ως εύχρηστο σύμφωνα με την πρόβλεψη των δύο άρθρων που προ είπα, έχουν προορισμό τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνον εκεί και εφόσον αποφασίσει ο Υπουργός Οικονομικών, μπορεί να εκταμιεύσει ανάλογα ποσά σε ό,τι αφορά τα Γενικά Επιτελεία ,ποτέ όμως σε ό,τι αφορά τα Μετοχικά Ταμεία που ισχύει μέχρι σήμερα ή τα Ταμεία των Ε Δ που χρηματοδοτούν τα προηγούμενα!».