Ορεστιάδα: Κραυγή απόγνωσης από μητέρα για το 9χρονο παιδί της

14162
Μητέρα μας έστειλε το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει με το παιδί της και ζητά την βοήθεια όλων για να λυθεί.
Διαβάστε ακριβώς πως έχει η κατάσταση:
Το παιδί μου πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, είναι ινσουλινοεξαρτωμενο με 50% αναπηρία. Είναι μόλις 9 χρονών.
Πηγαίνει στη Δ’ Δημοτικού. Ένας Διαβητικός μετρά το σάκχαρο του 10-12 φορές την ημέρα και κάνει 5 φορές περίπου ινσουλίνη. Κάθε μέρα είναι ένας αγώνας. Η ανάγκη της φροντίδας του δεν σταματά στο σπίτι, συνεχίζει και στο σχολείο σε κάθε διάλειμμα όπου πρέπει να μετρήσει το σάκχαρο του και να κάνει την ινσουλίνη του. Όλα αυτά όμως ένα παιδί 9 χρονών είναι αδύνατον να τα κάνει μόνο του και έτσι είναι απαραίτητη η παρουσία Σχολικού Νοσηλευτή ο οποίος αναλαμβάνει όλα αυτά όπως επίσης και να του παράσχει την ένεση γλυκαγόνης σε περίπτωση λιποθυμικού επεισοδίου από χαμηλό σάκχαρο. Πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου του παιδιού μου.
Το παιδί μου δεν μπορεί να συνεχίσει το σχολείο χωρίς τη φροντίδα αυτή.
Τα προηγούμενα 2 χρόνια είχε Σχολικό Νοσηλευτή όλο το έτος. Φέτος το Υπουργείο Παιδείας παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα καλυφθούν όλοι οι μαθητές, μας έστειλε Σχολικό Νοσηλευτή 3 φορές την εβδομάδα, με αποτέλεσμα τις υπόλοιπες 2 μέρες που ο Νοσηλευτής βρίσκεται σε άλλο σχολείο να μπαίνει η ζωή του παιδιού σε κίνδυνο. Άραγε ποιος θα πάρει την ευθύνη σε περίπτωση που το παιδί μου πάθει κάτι; 
Μόλις την δεύτερη εβδομάδα του σχολικού έτους, την δεύτερη ημέρα που απουσίαζε η Νοσηλεύτρια το παιδί είχε υπογλυκαιμικό επεισόδιο με μάρτυρες τους Γυμναστές κ τη Διευθύντρια.
Η πρόταση που μου έκαναν οι υπεύθυνοι του συμβουλίου που πήραν την απόφαση είναι να μεταφέρω το παιδί σε άλλο σχολείο που υπάρχει όλη την εβδομάδα Νοσηλεύτρια.
Στην επικοινωνία του συζύγου μου με το Υπουργείο Παιδείας η απάντηση τους ήταν “όπως θα καλύψω το κενό όταν η Νοσηλεύτρια αρρωστήσει έτσι να το καλύψω και τις 2 μέρες που δεν υπάρχει”, αυτό απάντησε μια αγενέστατη κυρία στο τηλέφωνο.
Η κυβέρνηση δεν έχει άλλα κονδύλια για επιπλέον θέσεις. Και έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα μας.
Η επόμενη κίνηση μου θα είναι να κινηθώ νομικά. Κάποιος πρέπει να πάρει αυτή την ευθύνη. 
**Τα στοιχεία της οικογένειας είναι στην διάθεση σε όποιον θέλει να βοηθήσει.