Σύσκεψη αγροτών στο Σπήλαιο στις 7 Αυγούστου για τα προβλήματα από την πρόσφατη χαλαζόπτωση

835
Σύσκεψη μπροστά στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε στους αγρότες η πρόσφατη χαλαζόπτωση διοργανώνουν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου.

Η σύσκεψη θα γίνει στις 8 μ.μ. στο κεντρικό καφενείο της τοπικής κοινότητας του Σπηλαίου του Δήμου Ορεστιάδας και οι διοργανωτές «καλούν όλους τους αγρότες της περιοχής να πάρουν μέρος, για να συζητήσουν και συντονίσουν τα βήματά τους, προκειμένου να διεκδικήσουν:

Την άμεση καταγραφή όλων των ζημιών.

Την επίσπευση των διαδικασιών και την έγκαιρη και δίκαιη καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες για το σύνολο των ζημιών.

Την καταβολή στους αγρότες, με βάση και τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, του συνόλου της συνδεδεμένης ενίσχυσης, άσχετα από τα κιλά που θα παραδώσουν».

Στο μεταξύ το θέμα του κινδύνου να χάσουν οι αγρότες του Τριγώνου τη συνδεδεμένη ενίσχυση εξαιτίας της πρόσφατης χαλαζόπτωσης ζητά με αίτημά του να συζητηθεί προημερησίας στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, λόγω του επείγοντος του θέματος, ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ορεστιάδας Σταμάτης Γκατζίδης. Όπως επισημαίνει:

«Με τις καταστροφές που προκάλεσε σε πολλές καλλιέργειες η πρόσφατη χαλαζόπτωση στα χωριά του Τριγώνου, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο, πολλοί αγρότες να χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, επειδή θα αδυνατούν να παραδώσουν τα απαραίτητα κιλά.

Αυτό θα είναι καταστροφικό για πολλούς αγρότες και πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να συμβάλει στην κατεύθυνση, να μη ληφθεί για φέτος υπόψη η μέση στρεμματική απόδοση, αλλά με βάση και τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, να δοθεί το σύνολο της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους αγρότες που έπαθαν ολική ή μερική καταστροφή».

Πηγή