Τον Αλέξανδρο Καζαντζή τίμησε η Ε.ΠΟ.Φ.Ε. στην 26η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης

1424

Με την έναρξη της «26ης Έκθεσης Βιβλίου Αλεξανδρούπολης» το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. «ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΒΡΙΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ». Η ΕΠΟΦΕ με την πίστη ότι πρέπει να επιβραβεύονται προσπάθειες εθελοντισμού και  κοινωνικής προσφοράς, τίμησε τον κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ Χ. ΚΑΖΑΝΤΖΗ εκπαιδευτικό και νομικό, που με την έκδοση του ιστορικο-λαογραφικού βιβλίου του «Κίρκη Έβρου. Η μάγισσα ή η μαγεία της  φύσης», ανέδειξε την ιστορία και τον πολιτισμό της Κίρκης, του  Δήμου Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και  της Θράκης εν γένει. Το βιβλίο προσέφερε αφιλοκερδώς σε όλα τα σχολεία  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Έβρου, της Ροδόπης και της Ξάνθης, με σκοπό οι μαθητές να διδαχθούν σημαντικά στοιχεία από την τοπική ιστορία της Θράκης.

Τη βράβευση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Έβρου κ. Δημήτρης Ρίζος, ο Στρατηγός Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έβρου, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ.Ιωάννης Βαταμίδης και εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων.

Η εν λόγω εκδήλωση αποτεyλεί θεσμό του φορέα και λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου της Αλεξανδρούπολης.Έως τώρα έχουν τιμηθεί οι κ.κ. Απόστολος Ευθυμιάδης, Γεώργιος Παναγιώτου, Θεόδωρος Κυρκούδης, Μιχάλης Πατέλης, Αθανάσιος Γουρίδης, Θεοφάνης Μαλκίδης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Έκθεση Βιβλίου Αλεξανδρούπολης, θα λειτουργεί καθημερινά έως την Κυριακή 23 Ιουλίου και ώρες 20:00 έως 24:00. Τον μακροβιότερο Πολιτιστικό Θεσμό της Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν και φέτος – η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) με τα βιβλιοπωλεία της πόλης και την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Ο Αλέξανδρος Καζαντζής γεννήθηκε στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, της Νομικής και υποψήφιος Διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο. Υπηρέτησε ως δάσκαλος σε δημοτικά σχολεία των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Διετέλεσε προϊστάμενος Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Με πρωτοβουλία του το 1991 ιδρύθηκε η «Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής» και επί 17ετία ως πρόεδρος αυτής, οργάνωσε πάρα πολλά  πανελλήνια και διαβαλκανικά συνέδρια. Επίσης με πρωτοβουλία του ιδρύθηκε το «Θρακικό Μουσείο Παιδείας» και το «Επιστημονικό Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας», με στόχο την τοπική προβολή και το κοινωνικό όφελος. Κλήθηκε και έδωσε διαλέξεις σε διάφορους επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς και τιμήθηκε για την προσφορά του.

Έχει τιμηθεί για τις δραστηριότητες και την προσφορά του στο Θρακικό χώρο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Συλλόγων, την Αδελφότητα Κομοτηναίων Θεσσαλονίκης, το Θρακικό Κέντρο-Εταιρεία Θρακικών Μελετών Αθηνών.

Ανακηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης, γιατί συνέβαλε στην ανάδειξη και προβολή της πλούσιας ιστορίας του ιστορικού χωριού της Κίρκης Έβρου.

Επίσης, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής και του Θρακικού Μουσείου Παιδείας και τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση για την κορυφαία προσφορά του, τόσο στην Εταιρεία ως Ιδρυτής και πρόεδρος, όσο και στον τόπο γενικότερα.

Είναι μέλος πολλών πολιτιστικών συλλόγων.