Αποκλεισμένοι από αξιοπρεπείς παροχές υγείας οι κάτοικοι του Β.Έβρου!!

867

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής επιστολή, την οποία συνυπέγραψαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και σύλλογοι του Β. Έβρου για την λειτουργία αιμοληπτηρίου στην περιοχή τους.

Συγκεκριμένα στην επιστολή επισημαίνεται το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς το Κέντρο Υγείας των Δικαίων δεν διαθέτει τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για να διενεργούνται εκεί όλες οι αιματολογικές εξετάσεις, ενώ από την άλλη το αιμοληπτήριο που λειτουργούσε στην περιοχή εξαναγκάζεται σε κλείσιμο.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι κάτοικοι της περιοχής, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία τους, να πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα για μια απλή αιμοληψία, σε έναν νομό με λιγοστή συγκοινωνία και δυσμενείς καιρικές συνθήκες το χειμώνα. Το δίκαιο αίτημα είναι να θωρακιστούν οι πρωτοβάθμιες δομές δημόσιας υγείας με το απαραίτητο εξοπλισμό ή να εξαιρεθούν οι απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές από το κλείσιμο των αιμοληπτηρίων.