Η πανέξυπνη απάντηση της IKEA στον γαλλικό οίκο Balenciaga και την «μαϊμού» τσάντα του αξίας 2.000 ευρώ

1702
Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο κόσμος της μόδας έχει αγγίξει αυτόν της τέχνης: δηλαδή δεν έχει όρια. Ο κάθε οίκος μπορεί να κάνει ότι θέλει, όπως θέλει και να βάζει ότι τιμή θέλει – και μετά είναι στο χέρι του καταναλωτή αν θα τα αγοράσει ή όχι.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι υπεύθυνοι του γαλλικού luxury οίκου Balenciaga, που μέσα στην περασμένη εβδομάδα παρουσίασαν τη νέα τους τσάντα, αξίας 2.000 ευρώ. Και που το πρόβλημα, θα σκεφτείτε, από την ώρα που στην αγορά υπάρχουν τσάντες αξίας 10.000 ευρώ; Με αυτή τη λογική δεν υπάρχει πρόβλημα, με τη μόνη διαφορά ότι η νέα τσάντα Balenciaga είναι φτυστή με τη μπλε τσάντα της ΙΚΕΑ, αυτή που κοστίζει 0.99 ευρώ! Η τσάντα του οίκου Balenciaga αξίας 2.000 ευρώ έκανε τα social media να ξεσαλώσουν, αλλά και τον Τύπο να αναρωτιέται «υψηλή μόδα ή μεγάλη βλακεία;».

ΟΚ, για να μην υπερβάλουμε είναι φτυστή στο μάτι και όχι στην ποιότητα, καθώς η τσάντα του γαλλικού οίκου είναι φτιαγμένη από μπλε δέρμα και σύμφωνα με το GQ είναι υπέροχη. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τα social media να ξεσαλώσουν, κοροϊδεύοντας τη Balenciaga για αντιγραφή και «μαϊμού» προϊόντα, δίνοντας τη σκυτάλη στα μεγάλα ΜΜΕ, που δεν δίστασαν να αναρωτηθούν «υψηλή μόδα ή μεγάλη βλακεία».

Και η IKEA, ακολουθώντας τους «νόμους» της μόδας και των μεγάλων οίκων, αλλά και θέλοντας να τρολάρει λίγο τη Balenciaga, δεν δίστασε να βγάλει μια ειρωνική διαφήμιση για το πώς ο καταναλωτής θα ξεχωρίζει την original Frakta τσάντα της σε σχέση με την «απομίμηση» του γαλλικού οίκου.

 

1. Κουνήστε την. Αν κάνει θόρυβο, τότε είναι η σωστή.

2. Πολυλειτουργική. Μπορεί να κουβαλήσει από μπαστούνια του χόκεϊ, τούβλα, μέχρι και νερό.

3. Βρομίστε την. Μια πραγματική Frakta καθαρίζει άμα της ρίξεις νερό.

4. Τιμή. Κοστίζει μόνο 0.99 ευρώ.

 

 

 

 

Ποιος να το έλεγε στους υπεύθυνους του οίκου Balenciaga ότι θα δημιουργούσαν μια τσάντα αξίας 2.000 ευρώ και θα τους «κατηγορούσαν» για αντιγραφή. C’est la vie.

Πηγή