Fashion revolution, η διαμαρτυρία του λευκού T-shirt

2111
Ενώ πολλοί σχεδιαστές επέλεξαν τα λογότυπα των brands για να στολίσουν τις ανοιξιάτικες collections, αρκετοί άλλοι δημιουργοί χρησιμοποίησαν λευκά T-shirts για να εκφράσουν με σλόγκαν τις οικολογικές ή κοινωνικές ανησυχίες τους αλλά και πολιτικές απόψεις.

Christian Dior spring/ summer’ 17

Εξάλλου η εκλογή και μόνο του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ, ήταν ένα ισχυρό ερέθισμα για την έξαρση του φεμινιστικού κινήματος στις μητροπόλεις του δυτικού κόσμου και φυσικά της μόδας.

It’s all about style

O Julien Donessa του Paco Rabanne, ονειροπολώντας το μέλλον και προφανώς την εξέλιξη της ανθρώπινης σεξουαλικής επαφής, στην πασαρέλα της ss’ 17 συλλογής, οι εικόνα των μοντέλων θύμιζαν έντονα ρομπότ ενώ έκανε layring με διάφανα φορέματα, λευκές μπλούζες και T-shirts που έγραφαν FUTURESEX.

Chiara Ferragni

Η Maria Grazia Chiuri, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την θέση ως creative director στον γαλλικό οίκο Christian Dior, στην collection ντεμπούτο συνδύασε κεντημένες μακριές φούστες και Τ-shirts με τυπωμένα φεμινιστικά σλόγκαν. Ενώ η Stella McCartney χρησιμοποίησε την τελευταία της συλλογή για να διαμαρτυρηθεί για την παρουσία ρούχων από αληθινό δέρμα στο front row.

 Zara

Tips: Για να φορέσεις σωστά το trend, συνδύασε το με ψηλόμεσα jeans, σορτς ή cullotes για να πετύχεις stylish πρωινά outfits. Ενώ το βράδυ, οι φούστες και τα φορέματα με κεντήματα, διαφάνειες και λαμπερά υφάσματα κάνουν τέλεια αντίθεση με τα δροσερά βαμβακερά T-shirts. Και μην ξεχνάς ότι η τάση σου δίνει την δυνατότητα να τυπώσεις επάνω στο λευκό σου T-shirt κάθε είδους προσωπική διαμαρτυρία ή μήνυμα που σ’ απασχολεί αυτή την περίοδο και θες να το μοιραστείς με τους γύρω σου…

fashioninathens.gr