Πρώτοι σε Ελλάδα και Κύπρο οι μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου που νίκησαν και την Λεμεσό σηκώνουν την κούπα!!!

1271

Πρωταθλητής όχι μόνο Ελλάδας αλλά και… Κύπρου είναι πλέον το ΓΕΛ Σουφλίου μετά και την νέα μεγάλη νίκη του επί των πρωταθλητών Κύπρου του Κολεγίου από την Λεμεσό Grammar School Limassol στον Μεγάλο Τελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος που έγινε στα Κρεστενα Ηλείας.

Η ομάδα του Παναγιώτη Κάβουρα και τα παιδιά του κατάφεραν άλλη μια δυσκολη νίκη στο τέλος νίκη με 3-1 επί του Grammar School Limassol αν ξαι τα δυο πρωυτα σετ εδειχναν περίπατο αφού κερδίθηκαν με 25-14 και 25-13.

Στο τρίτο σετ οι Κύπριοι παρα το κακό τους ξεκίνημα ανετρεψαν το 4-0 και ισοφαρισαν 11-11 και πέρασαν μπροστά με 13-18. Το Σουφλί με ενα σερι ισοφαρισε 18-18 αλλα τελικα υπέκυψε χανοντας με 21-25.

Στο τέταρτο σετ το Σουφλί δεν ξεκίνησε καλά και βρεθηκε πίσω με 5-7, αλλα ανέρεψε το σκορ και περασε μπροστα 9-8. Εκει εγινε μαχη με πολλές ισοπαλιες αναμεσα στις δυο ομαδες με το Σουφλι να παιρνει μικρο προβαδισμα 19-17 και 21-19, αλλα τους Κυπριους να ισοφαριζουν σε 19-19 και 22-22 και να παιρνουν μπροστα 22-23. Το Σουφλι αντεδρασε, περασε μπροστα και πήρε την νικη τίτλο με 25-23 και 3-1 σετ.

Για να φτασουν μεχρι το τέλος οι πρωταθλητές Έβρου, απεκλεισαν το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής, το 3ο ΓΕΛ Ξανθης, το 6ο ΓΕΛ Καβάλας, την νίκη μισό τίτλο επί της πρωταθλήτρια Ελλάδας για χρόνια ομάδα του Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με 2-1, του Λυκειου Κοζανης ανευ αγώνας και του ΓΕΛ Νεων Μουδανιών Χαλκιδικής παιρνοντας την πρόκριση για το φαιναλ φορ. Εκει κέρδισε τη σχολή Μωραίτη και υξν Λεμεσο και στεφθηκε πρωταθλητρια Ελλάδας και Κυπρου με 8 νικες σε ισαριθμα παιχνίδια.

Την ομάδα του ΓΕΛ Σουφλίου που προπονεί ο Παναγιώτης Κάβουρας απαρτίζουν οι  Ι. Αλεξούδης, Κ.Αλεξουδης, Γκουδούλας,  Μούχλιας, Σ. Παπαδημητρίου, Χ. Παπαδημητρίου, Κεσούδης,  Ντούμας, Πανταζής, Σαρδανίδης, Κάβουρας και τα λίμπερο Τσιαμήτας και Κάλφας.

Αποστολή στην Ηλεία: Νίκος Γκούντλης