Χρυσό βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό του ιδρύματος Πικάσο κέρδισε 7χρονος μαθητής από τη Θράκη

1460
Το χρυσό βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής του ιδρύματος Πικάσο κέρδισε ο μικρός Ραφαήλ Τσορμπατζόγλου , μόλις 7 ετών, μαθητής της Α’ Δημοτικού του Διαπολιτισμικού Σχολείου Σαπών Ροδόπης.

O μικρός ζωγράφος πήρε ένα εκ των χρυσών βραβείων (golden certificate) στην κατηγορία 6-10 ετών του παγκόσμιου διαγωνισμού “Season 1 of Picasso Art Contest 2017”, ο οποίος διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Picasso Art Contest το διάστημα 23 Ιανουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου 2017, με ελεύθερο θέμα. Το ίδρυμα Picasso Art Contest, διοργανώνει κάθε χρόνο διαγωνισμούς ζωγραφικής, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά από όλο τον κόσμο να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να προβάλουν το ταλέντο τους.

Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από χίλιες, και οι χώρες περισσότερες από σαράντα. Όλα τα έργα εξετάστηκαν από κριτική επιτροπή, η οποία επέλεξε τα καλύτερα για κάθε κατηγορία και ηλικιακή ομάδα. Τα βραβευθέντα έργα προέρχονταν κυρίως από τις εξής χώρες: Ινδία, Κίνα, Ουκρανία, Αραβικά Εμιράτα, Μαλαισία, Ινδονησία, Βουλγαρία, Φιλιππίνες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κορέα, ,Χονγκ Κονγκ, Σρι Λάνκα.

Τον μικρό Ραφαήλ τίμησε σήμερα συμβολικά στο Σχολείο ενώπιον των δασκάλων και των συμμαθητών του ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης συγχαίροντας και ενθαρρύνοντάς τον να συνεχίσει να δημιουργεί και να τιμά τον τόπο του.Mάλιστα στον μικρό Ραφαήλ εκτός από το βραβείο του δόθηκε και ένα καβαλέτο με πλήρη σύνεργα ζωγραφικής για να συνεχίσει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του.

Να σημειωθεί ότι ο μικρός μαθητής είχε βραβευθεί και πέρσι σε διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ελληνική Πινακοθήκη Ελλάδας επίσης με μία φιγούρα του θεάτρου Σκιών, τον Καραγκιόζη.

http://www.alfavita.gr/