Γυναίκα: Ο top οδηγός για τα top trends της άνοιξης και ντυθείτε κατάλληλα στην πιο χρωματιστή εποχή

1695
Μάρτιος και ήρθε η στιγμή να δούμε τις πιο hot τάσεις άνοιξης. Ήδη από το φθινόπωρο, περιοδικά μόδας και portals έχουν αναλύσει λεπτομερώς όλες τις υπέροχες δημιουργίες που παρουσιάστηκαν στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων μόδας στον κόσμο για την νέα σεζόν που ξεκινά.

Μέσα από αυτές ξεχώρισα, κατέγραψα και σου παρουσιάζω τις οχτώ σημαντικότερες ανοιξιάτικες τάσεις. Ευτυχώς η εμφάνιση τους είναι η αναμενόμενη με υπέροχα φωτεινά χρώματα να κυριαρχούν, παιχνιδιάρικα floral και πολύχρωμες ρίγες να συμπληρώνουν την παλέτα, ενώ το επαναλανσάρισμα τάσεων προηγούμενων δεκαετιών (70’s, 80’s, 90’s) που τότε άγγιζαν τα όρια του κιτς και τώρα παρουσιάζονται σε μια νέα, φρέσκια στυλιστική εκδοχή, είναι κάτι που λατρεύω από τις φετινές τάσεις.

Εσύ δεν έχεις παρά να επιλέξεις ποιο trend ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ και να τo υιοθετήσεις στα καθημερινά σου looks.

SHOCKING PINK

top-trends-anoixi

Είναι ίσως το πιο hot χρώμα της σεζόν, αναφέρομαι στο ροζ και σε κάθε του απόχρωση. Όλοι σχεδόν οι σχεδιαστές παρουσίασαν ένα τουλάχιστον outfit που περιείχε κάτι σε αυτό το χρώμα. Candy pink, baby pink βρες την σωστή απόχρωση που ταιριάζει στο στυλ και την επιδερμίδα σου.

THE SPORTY PARKA

top-trends-anoixi-1

Σε sporty γραμμές, από αντιανεμικό υλικό και με όγκους που θυμίζουν έντονα αυτόν του αλεξίπτωτου, τα νέα parka που παρουσιάστηκαν από τους οίκους Versace, Stella McCartney και Joseph είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Ένα πανωφόρι που αναδεικνύει το urban sporty style σε top τάση της άνοιξης.

FLORAL, FLORAL, FLORAL

top-trends-anoixi-2

Ανοιξιάτικες τάσεις χωρίς τα απαραίτητα floral μοτίβα να κυριαρχούν δεν γίνεται. Φορέματα, deux-pieces και ρόμπες στολίζονται με retro λουλούδια επάνω σε φίνα, λεπτά και δροσερά υφάσματα, θυμίζουν πολύ την αισθητική της δεκαετία των 70΄s και αγγίζουν πολλές φορές τα όρια του κιτς.

OVERSIZED SHOULDERS

top-trends-anoixi-3

Μαζί με την επιστροφή της μόδας των 80’s δυναμικό comeback κάνουν και οι oversized ώμοι επάνω σε σακάκια. Μια αρκετά δύσκολή τάση που αν συνδυαστεί με super mini φούστες, όπως παρουσιάστηκε από τον creative director του Balencianga, Demna Gvasalia ή με cropped παντελόνια όπως το είδαμε στην πασαρέλα του γαλλικού οίκου Céline, το αποτέλεσμα θα είναι super stylish.

ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

top-trends-anoixi-4

‘Άλλη μια σχεδιαστική πρόταση που επανήλθε δυναμικά φέτος, ήταν τα φουσκωτά μανίκια επάνω σε jackets, φορέματα και tops. Γενικά τα ρούχα της νέας σεζόν τονίζουν τους ώμους, τα χέρια και δίνουν έμφαση στο επάνω μέρος της γυναικείας σιλουέτας βάζοντας για λίγο τα πόδια σε δεύτερη μοίρα.

YELLOW

top-trends-anoixi-5

Από το φωτεινό κίτρινο του λεμονιού και της γρανίτας ως αυτό της μουστάρδας, οποιαδήποτε απόχρωση και εάν επιλέξεις αυτή την σεζόν θα ακολουθείς σωστά την τάση. Μαζί με το ροζ ήταν τα δύο χρώματα που κατέκλυσαν τις πασαρέλες στις τέσσερις μητροπόλεις της μόδας κυρίως σε μονόχρωμα outfits.

THE NEW TRENCH COAT

top-trends-anoixi-6

Μεγάλες αγκράφες, ιδιαίτερα κοψίματα, φουσκωτά μανίκια και σε διάφορα μήκη η νέα καμπαρντίνα δεν θυμίζει το κλασσικό, διαχρονικό πανωφόρι της εποχής, αντιθέτως η ανανεωμένη της εμφάνιση την κατατάσσει σε top trend της άνοιξης.

GRAPHIC STRIPES

top-trends-anoixi-7

Οι ρίγες εκτός από την navy look εμφάνιση τους που αποτελούν ένα διαχρονικό trend κάθε άνοιξη/καλοκαίρι, φέτος παρουσιάζονται σε νέα μορφή. Είναι έντονες, γεωμετρικές και σε πολύ stylish χρωματικούς συνδυασμούς ενώ αποτυπώνονται υπέροχα επάνω σε poncho, φορέματα και αξεσουάρ.

http://www.fashioninathens.gr/