Ο Χάρτης με τα διάσημα λογοτεχνικά έργα της κάθε χώρας. Ποιο έργο αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στα αριστουργήματα του κόσμου…

1591
Κάθε βιβλίο είναι ένα παράθυρο σε έναν νέο κόσμο. Μπορεί όμως να είναι και ένας υπέροχος τρόπος για να γνωρίσεις μια άλλη χώρα.

Τους ανθρώπους της, την κουλτούρα τους, τον πολιτισμό τους, τις παραδόσεις τους, την ιστορία τους. Και φυσικά κάθε χώρα φημίζεται για τα δικά της λογοτεχνικά «διαμάντια» που ξεχωρίζουν παγκόσμιο επίπεδο ενώ η φήμη τους- και οι πωλήσεις τους- ξεπερνούν τα στενά σύνορα της χώρας καταγωγής του συγγραφέα. Ο χρήστης του Backforward24, έφτιαξε λοιπόν ένα μαγευτικό χάρτη, στον οποίο έδωσε την ονομασία «Literature of the World» (Λογοτεχνία του Κόσμου) και πάνω σε κάθε χώρα αναγράφεται το πιο διάσημο ή σημαντικό λογοτεχνικό έργο που έχει να παρουσιάσει….

Για παράδειγμα για τη Ρωσία είναι το «Πόλεμος και Ειρήνη» και για τις ΗΠΑ το «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» ή το «Υπερηφάνια και Προκατάληψη» για το Ηνωμένο Βασίλειο. Για την Ελλάδα είναι η «Ιλιάδα» του Ομήρου. Το κορυφαίο έργο όλων των εποχών….

Πηγή