Σύσκεψη σήμερα μεταξύ Τσιρώνη, Πέτροβιτς και βουλευτών για φλέγοντα ζητήματα

1417
Σύσκεψη παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη είχε σήμερα, Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Βουλευτές Έβρου Νατάσα Γκαρά και Δημήτριος Ρίζος, καθώς και μέλη της Επιτροπής Πρωτογενούς Παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η οποία συστήθηκε το 2016 κι αποτελείται από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου, εκπροσώπους αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων.

Ο κ. Πέτροβιτς ενημέρωσε τον Υπουργό για φλέγοντα ζητήματα του Έβρου, όπως την ανάγκη λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα για την αντιμετώπιση των επιζωοτιών προερχομένων από τρίτες χώρες, την ανάγκη αναβάθμισης και εξασφάλισης υλικοτεχνικής υποδομής των κτηριακών εγκαταστάσεων του τελωνείου Κήπων, που αποτελεί πύλη εισόδου της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διενέργεια φυτοϋγειονομικών ελέγχων, την ανάγκη πρόσληψης κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση του έργου της παρακολούθησης των ζωοονόσων της Π.Ε. Έβρου, την πρόσληψη τοπογράφων για την ολοκλήρωση των έργων του αναδασμού στην Π.Ε. Έβρου, τη δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων, αλλά και την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την μείωση των ιχθυοαποθεμάτων του Θρακικού Πελάγους εξαιτίας της παράνομης αλιείας από ξένες χώρες.