Αλεξανδρούπολη: Με Γερμανούς και Ολλανδούς επενδυτές συναντήθηκε σήμερα ο Λαμπάκης

1150
Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, με επενδυτικό σχήμα από Γερμανία και Ολλανδία και τον Πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), κ. Βασίλη Τσολακίδη.

 

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι προοπτικές επένδυσης στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης με κύριο αντικείμενο τη γεωθερμία και τα θερμοκήπια, στοιχεία που προσέλκυσαν το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον των επισκεπτών, δεδομένου ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι πρωτοπόρος στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας σε επίπεδο ωριμότητας και αδειοδοτήσεων πανελλαδικά.

Στη συνάντηση αποτυπώθηκαν οι προθέσεις των δύο πλευρών και συμφωνήθηκε να ακολουθήσει επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Ιωάννη Φαλέκα και εκ νέου συνάντηση, μετά την επεξεργασία των τεχνικών δεδομένων.

Η προσπάθεια και αγωνία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και αναπτυξιακών προϋποθέσεων για την περιοχή παραμένει δεδομένη και εντεινόμενη.