Μήνυμα για το Διδυμότειχο από έναν απλό πολίτη του Έβρου: Είμαστε αυτό που πιστεύουμε για τον τόπο μας

1319
Μήνυμα για το Διδυμότειχο: Είμαστε αυτό που πιστεύουμε για τον τόπο μας

dimitris-dentsidisΧωρίς πολλά λόγια…
Η δυναμική του τόπου μας εξαρτάται πρώτα από εμάς.
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει και άλλος τρόπος διαμαρτυρίας.

Για τα αρνητικά μπορούμε να μιλήσουμε μέσα από θετικές πρωτοβουλίες και προτάσεις:

 
1)      Να χαράξουμε πολιτικές, οι οποίες θα βάζουν τάξη και κανόνες στον τρόπο ζωής. (πχ: Δημόσια Διαβούλευση με τους δημότες πριν την λήψη σημαντικών αποφάσεων,  Δημιουργία Χάρτας πολιτισμού, Δημιουργία Γραφείο Δημότη, κα.)

2)      Να φτιάξουμε 15ετές Στρατηγικό Τοπικό Πρόγραμμα, με ιδέες, προτάσεις, συμφωνίες, αλλά και τρόπους υλοποίησής του, πρακτικό χωρίς θεωρίες και ευχολόγια.

Θα «πατήσουμε» σε αυτά και τα υπόλοιπα θα έρθουν ως αποτέλεσμα της οργάνωσης: αντιμετώπιση καθημερινότητας, ενεργός κοινωνική συμμετοχή, διαφανείς και καινοτόμες ενέργειες, πρωτοβουλίες για πολιτισμό, αθλητισμό, τρίτη ηλικία, ψηφιακός δήμος με καινοτόμες λειτουργίες, προτάσεις για πρόληψη υγείας και κοινωνική μέριμνα, τρόποι διαχείρισης νομικών προσώπων (ΔΕΥΑΔ), κ.α.

Πρέπει ταυτόχρονα να αλλάξουμε νοοτροπία και να καταλάβουμε ότι οι δημόσιες υποθέσεις δεν είναι …κρατικές αλλά τοπικές. Χρειάζεται ενότητα, δεν απασχολούν την κοινωνία οι αντιπαλότητες του παρελθόντος. Συνεργασία, σύμπνοια και συναίνεση για το καλό του Δήμου μας. Παραδείγματα υπάρχουν ας τα αντιγράψουμε. Με αυτά να ασχοληθούμε και όλα θα πάνε καλά.

Είμαστε αυτό που πιστεύουμε για τον τόπο μας.

Δημήτρης Δεντσίδης
Πολίτης του Έβρου