Το σήμαντρο της καρδιάς μας ξαναχτύπησε

1546
Με δύο Χριστουγεννιάτικες Συναυλίες στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο άνοιξε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου το διήμερο 17 και 18 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε.

simantro_kardias_xanaxtipise

Συγκεκριμένα το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου ε.ε., το απόγευμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος η Χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως, η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία, και η Χορωδία του Μουσικοπολιτιστικού Συλλόγου «Απόλλων» Ορεστιάδος απέδωσαν χριστουγεννιάτικους εκκλησιαστικούς ύμνους και τραγούδια.

simantro_kardias_xanaxtipise_1

Την επομένη, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ε.ε., το απόγευμα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, που πλαισίωσε η Ορχήστρα του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης«, με Χοράρχη τον κ. Χρήστο Κισσούδη, απέδωσαν αντίστοιχα εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά κάλαντα.

simantro_kardias_xanaxtipise_2

Ομιλητής και στις δύο εκδηλώσεις ήταν ο προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού Καθηγητής της Λαογραφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του  Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνάς Αλεξιάδης, ο οποίος μίλησε επίκαιρα με θέμα «Από την εθιμολογία του Αγίου Δωδεκαημέρου».

Στο Διδυμότειχο ο Σύλλογος Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών παράλληλα σε εκδήλωση ανθρωπιστικής βοήθειας συγκέντρωσε τρόφιμα, ρούχα και χρήματα για το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

simantro_kardias_xanaxtipise_3

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Υποδιοικητής Ταξίαρχος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Αναστάσιος Σπανός, άλλοι εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

simantro_kardias_xanaxtipise_4

Κλείνωντας την εκδήλωση η παρουσιάστρια δημοσιογράφος Μαρία Μανάκα σημείωσε «έχει καιρό το σήμαντρο της καρδιάς μας να χτυπήσει χαρμόσυνα!Έχει καιρό να αισθανθεί την ζεστασιά της απλότητας που δημιουργεί ο ερχομός Εκείνου. Την ομορφιά μιας αληθινής γιορτής γι’ Αυτόν και για μας τους ταλαίπωρους που χαθήκαμε στην θύελλα των περιστάσεων. Μιας γιορτής όπως η σημερινή που δίνει αυτό που χάσαμε. Που ξεχάσαμε. Ελάτε όλοι μαζί να νιώσουμε ό,τι αφήσαμε να ξεθωριάσει. Τα κομμάτια της παράδοσης, της λαογραφίας, της βυζαντινής υμνογραφίας, ήρθαν σήμερα εδώ σε αυτή τη γιορτή να δυναμώσουν την προσμονή μας…»