Συμβουλές για να έχετε ένα ευτυχισμένο μωρό!!!

1392
Από τα πράγματα που έχει ανάγκη ένα μωρό για να είναι ευτυχισμένο, είναι πρώτα από όλα να νοιώσει ασφάλεια. Καθε φορά που σας χρειάζεται πρέπει να είστε δίπλα του.

eftixismeno-moro-simvoules

Μην ανησυχείτε για το αν μπορείτε να καταλαβαίνετε το μωρό σας πάντα, πολύ σύντομα θα σας “ενημερώσει” για το τι του αρέσει και τι όχι.

Φροντίστε τον εαυτό σας. Η φροντίδα του μωρού σας μπορεί να είναι κουραστική και φυσικά να σας απασχολεί όλο το εικοσιτετράωρο. Όμως πρέπει να δεχτείτε βοήθεια ώστε να καλύψετε και τις δικές σας ανάγκες γιατί ευτυχισμένη μαμά σημαίνει χαρούμενο και ευτυχισμένο μωρό.

Μην σταματάτε να του μιλάτε. Αφήστε το να ακούει τη φωνή σας όσο περισσότερο μπορείτε. Τραγουδήστε, μιλήστε ή διαβάστε του οτι θα άρεσε και σε εσάς. Καθώς το βοηθάτε να αναπτύξει τις γλωσσικές του ικανότητες, δημιουργείτε έναν δυνατό δεσμό.

Δημιουργείστε έναν προβλέψιμο κόσμο. Η ρουτίνα μαθαίνει στο μωρό σας ότι ο κόσμος είναι ένα μέρος που αξίζει να το εμπιστευτεί και ότι μπορεί να βασίζεται σε σας. Ετσι μέσα από ένα σταθερό περιβάλλον, ήρεμο μπορεί να διασκεδάζει και να μαθαίνει.

Τέλος μην διστάζετε να του δείχνετε πόσο πολύ το αγαπάτε! Όσα περισσότερα φιλιά και χάδια του δώσετε τόσο πιο ήρεμο και ευτυχισμένο θα νιώσει!

Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας και να το χαίρεστε!!