Διαβάστε που θα διεξαχθεί το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα

1510
Το Σάββατο 12/11 στο Γνωμοδοτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων στις Σέρρες, ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας «Ο Έβρος» επιλέχθηκε κατόπιν ψηφοφορίας να αναλάβει τη διοργάνωση του 9ου Πανθρακικού Ανταμώματος. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τιμή τόσο για τον Σύλλογο Εβριτών Ν. Δράμας «ο Έβρος», όσο και για τον Δήμο Δράμας και τον Νομό Δράμας.

panthrakiko-antamoma-drama

Ο Σύλλογος Εβριτών Δράμας «Ο Έβρος» αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού για την περιοχή μας. Διαθέτει 9 χορευτικά τμήματα με περισσότερους από 160 χορευτές, Τμήμα Χορωδίας και Τμήμα Θεάτρου. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Εξωτερικό και συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Διοργανώνει εκθέσεις, ομιλίες, θεατρικές αλλά και μουσικοχορευτικές παραστάσεις με ποικίλα θέματα. Συμμετέχει στα Πανθρακικά Ανταμώματα, παρακολουθώντας στενά τις ανησυχίες και τα οράματα της Ομοσπονδίας και όλων των σωματείων.

Το Πανθρακικό Αντάμωμα αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα των Θρακών, έχει διάρκεια 3 ημέρες, συμμετέχουν πάνω από 2.500 χορευτές από διάφορους θρακιώτικους συλλόγους της Ελλάδας, οι οποίοι αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την παράδοση της Θράκης, ενώ την ευθύνη την έχει ο Σύλλογος που αναλαμβάνει το Αντάμωμα και η Ομοσπονδία. Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί μέρος του προγράμματος.

Η εκλογή για τη διοργάνωση του Ανταμώματος είναι το επισφράγισμα όλων των προσπαθειών για τη διατήρησή και την ανάδειξη της παράδοσης της Θράκης σε μια περιοχή, όπως η Δράμα, που αποτέλεσε κομμάτι της αρχαίας θρακικής γης, και που δέχτηκε τον προηγούμενο αιώνα στην αγκαλιά της πολλούς πρόσφυγες από την Ανατολική και Βόρεια Θράκη μαζί με πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία.