Ο Θεόδωρος Χουσίδης του Άθλου Ορεστιάδος μιλάει αποκλειστικά στο inevros.gr

1291

14886180_10206692703510466_2085256463_n1.Από που κατάγεσαι ;

Κατάγομαι από τη Νέα Βύσσα, μία κωμόπολη του Βορείου Έβρου.

2.Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το βόλλευ;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με το βόλεϊ σε ηλικία 12 ετών κατόπιν παρότρυνσης του εξαδέλφου μου Τοτολίδη Θεόδωρου αλλά και φυσικά ακούγοντας για τα κατορθώματα της ομάδας βόλεϊ του Α.Ο. Ορεστιάδας που ήδη έκανε καλή παρουσία στην τότε Α1 εθνική κατηγορία.

3.Που έκανες τα πρώτα σου βήματα;

Τα πρώτα μου βήματα στο χώρο του βόλεϊ έγιναν στον Α.Ο.Ν. Βύσσας.

4.Σε ποιές ομάδες αγωνίστηκες μέχρι τώρα;

Αγωνίστηκα από το 1996 έως το 2009 στον Α.Ο.Ν. Βύσσας σε Β’ και Γ’ εθνική κατηγορία, έπειτα από το 2009 έως το 2014 στον Α.Ο. Ορεστιάδας σε Α2 και Β’ εθνική κατηγορία όπου πανηγυρίσαμε σε 4 σεζόν δύο ανόδους. Το 2014 αγωνίστηκα για ένα χρόνο στη Ρόδο στην ομάδα του Νίκου Αντωνιάδη τη Ροδίων Άθλησις. Επέστρεψα στον Α.Ο.Ο πέρσι στην Α1 κατηγορία και φέτος θα αγωνίζομαι στην νεοσύστατη ομάδα της Ορεστιάδας, τον Άθλο.

5.Μιλησέ μας για την εμπειρία σου στην Α1 με την ομάδα της Ορεστιάδας ;

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα το να αγωνίζεσαι στην κορυφαία κατηγορία της χώρας σου και να βρίσκεσαι στον ίδιο αγωνιστικό χώρο με μεγάλους παίκτες του αθλήματος. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το έζησα αυτό με τον Α.Ο. Ορεστιάδας.

6.Φέτος αγωνίζεσαι στον Άθλο Ορεστιάδας, πες μας λίγα λόγια για την ομάδα;

Ο Άθλος Ορεστιάδας είναι μια νεοσύστατη ομάδα όπως ανέφερα και πιο πάνω αλλά ελπιδοφόρα, με μία διοίκηση που αγαπάει το άθλημα πάνω απ’ όλα και βρίσκεται κοντά σε όλα τα τμήματά της στην καθημερινότητα, με έναν έμπειρο προπονητή τον Κ. Πασαλίδη που ξέρει καλά το άθλημα και έμπειρους αθλητές που έχουν παίξει σε διάφορες κατηγορίες.

7.Στόχος σας είναι η άνοδος;

Για μία ομάδα που ιδρύθηκε πέρσι και φέτος κάνει δειλά τα πρώτα της βήματα στο πρωτάθλημα της Α2, θα ήταν απαγορευτικό να μιλήσει κανείς για άνοδο. Το στοίχημα είναι να μπορέσει να «δέσει» η ομάδα και να είναι ανταγωνιστική στο δύσκολο όμιλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής είναι ο μοναδικός και κύριος στόχος.

736005_534308033329598_1197954411_o

 

8.Στον Άθλο έχεις και ένα δεύτερο ρόλο εκτός απο παίχτης,είσαι και προπονητής στις ακαδημίες, πως προέκυψε αυτό;

Χαχα…. θα έλεγα ότι πρώτος ρόλος για εμένα είναι ο ρόλος του προπονητή ακαδημίας και δεύτερος ο ρόλος του παίκτη. Στην πρώτη συνάντηση που είχα με τους ανθρώπους του Άθλου συζητώντας για πιθανή συνεργασία μας, το πρώτο πράγμα που ξεκαθάρισα ήταν ότι θέλω κατά βάση να ασχοληθώ με την προπονητική σε ακαδημίες και ότι δε θα με ενδιάφερε απλά και μόνο να είμαι παίκτης της ομάδας. Έτσι καταλήξαμε στο να αναλάβω το τμήμα παίδων – παμπαίδων της ομάδας.

9.Υπάρχει ταλέντο στον Έβρο;

Κάναμε φιλικά την τελευταία εβδομάδα με τα παιδικά τμήματα του Εθνικού Αλεξ/πολης και του Έβρου Σουφλίου. Με δεδομένο το ότι γνωρίζω τα περισσότερα παιδιά του παιδικού τμήματος του Α.Ο.Ορεστιάδας, θα έλεγα ότι υπάρχουμε πολλά και αξιόλογα παιδιά με ταλέντο και προοπτικές, που μπορούν με την κατάλληλη δουλειά να προχωρήσουν και να στελεχώσουν ομάδες της Α1 κατηγορίας στο άμεσο μέλλον.

10.Τι θα έλεγες σε ένα παιδί που ξεκινάει τώρα το βόλλευ;

Θα πω αυτό που λέω και στα παιδιά του τμήματος μου σχεδόν καθημερινά, ότι για εμένα προτεραιότητα είναι να ασχοληθεί ένα παιδί με τον αθλητισμό σε οποιοδήποτε άθλημα. Από εκεί και πέρα τα παιδιά που θα ασχοληθούν με το άθλημα του βόλεϊ θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα άθλημα χωρίς επαφή, ευγενές, σε πολιτισμένο περιβάλλον και ότι θα είναι ευκολότερο να πετύχουν αγωνιστικά, έχοντας στην περιοχή μας δύο ομάδες ανδρών στην Α1 εθνική κατηγορία, δύο ομάδες ανδρών στην Α2 και άλλες δύο ομάδες γυναικών στην Α2 εθνική κατηγορία, όπως επίσης και μια τεράστια «βολεϊκή» κληρονομιά.