Το «δίπολο» βολεύει πολλούς στο Διδυμότειχο…εκτός από τον ίδιο τον τόπο μας!

  261

  Γράφει ο Δημήτρης Δεντσίδης

  Αντιγράφοντας την κεντρική πολιτική σκηνή, στις επικείμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές τον Μάιο του 2019 στο Διδυμότειχο, θα ζήσουμε ξανά, απ ότι φαίνεται, το γνωστό αυτοδιοικητικό πολιτικό δίπολο. Μια εικόνα από τα παλιά!
  Από την μια πλευρά ο συνδυασμός του νύν δημάρχου, φανερά ταλαιπωρημένος και κουρασμένος από τα οχτώ χρόνια στο τιμόνι του δήμου, με έναν επικεφαλή που αν και τον «άφησαν» πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη στις εκλογές του 2014, ανέτρεψε τα προγνωστικά και ξαναεκλέχτηκε στον δημαρχιακό θώκο με νέους ανθρώπους γύρω του, να επιμένει και να δηλώνει ότι θα ξαναδιεκδικήσει την επανεκλογή του για τρίτη συνεχόμενη θητεία. Στον συνδυασμό του πολλά στελέχη περιμένουν τις τελικές αποφάσεις του για να δουν τι θα κάνουν. Άλλωστε…εδώ υπάρχει έτοιμος συνδυασμός και θα είναι σχετικά εύκολο να συσπειρώσουν γύρω τους τον κόσμο που τους ψήφισε στις εκλογές του 2014…και να μπορέσει να ηγηθεί ένας από αυτούς…τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου. Προσπαθούν δηλαδή να είναι ένας από τους δύο κεντρικούς συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν τον δήμο Διδυμοτείχου!
  Από την άλλη πλευρά σύσσωμη η αντιπολίτευση με μια «έξυπνη κίνηση»…συγκέντρωσε πολύ κόσμο σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, για να συζητήσουν και να συμφωνήσουν, ώστε να υπάρχει μια κοινή κάθοδος ενός συνδυασμού, με επικεφαλής, τον σημερινό αρχηγό της αντιπολίτευσης ή  ένα πρόσωπο που θα αποδεχτούν όλοι τους, απέναντι στην σημερινή δημοτική αρχή. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να συγκρατήσουν και να ανανεώσουν τον συνδυασμό τους, ώστε να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές. Προσπαθούν δηλαδή να είναι ένας από τους δύο κεντρικούς συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν τον δήμο Διδυμοτείχου!
  Με αυτό τον τρόπο ο «Κλεισθένης» με τις «συνεργασίες» και τον «νέο τρόπο διακυβέρνησης»… απλά πάει σπίτι του!
  Εξηγώ γιατί. Μειώνεται η δυνατότητα να μπορέσουν διάφοροι ανεξάρτητοι – ενεργοί δημότες να δημιουργήσουν έναν «Τρίτο Πόλο Πλειοψηφίας». Αναγκάζονται, με τον τρόπο αυτό, να δηλώσουν την υποστήριξη τους, ίσως από πολύ νωρίς,  σε ποιον συνδυασμό θα ενταχθούν…η να παραμείνουν…ως «θαρραλέοι» σαν ένας «Τρίτος Πόλος Μειοψηφίας» με κίνδυνο, αφού το δίπολο θα είναι ισχυρό, να μην περάσουν το εκλογικό μέτρο και να μείνουν εκτός δημοτικού συμβουλίου ή απλά να πάνε σπίτι τους!
  Από ότι φαίνεται το «δίπολο» βολεύει πολλούς στο Διδυμότειχο…εκτός από τον τόπο μας! Όταν το Διδυμότειχο παράγει την παραπάνω «πολιτική τέχνη», που πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, δεν είμαι αισιόδοξος!