Τις 8 Πολιτικές – Άξονες και τους 7 Πρώτους Υποψήφιους παρουσίασε ο Φάρος

  279

  Σήμερα είμαστε σε θέση να εμπνευστούμε από την προοπτική ενός βιώσιμου μέλλοντος, και να δεσμευτούμε ενώπιον της Κοινότητας ότι θα εργαστούμε με πνεύμα συνεργασίας και προσφοράς για την ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε να μπορέσει η Αλεξανδρούπολη να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη εντός των ερχόμενων ετών.

  Ειδικές τιμές για ένστολους !!!

  Διεκδικούμε την πλειοψηφία στην Κοινότητα Αλεξανδρούπολης γιατί θέλουμε να επιταχύνουμε τον πολιτικό εκσυγχρονισμό του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέσα από τον συμμετοχικό σχεδιασμό για να συνδιαμορφώσουμε:

  • μία Πολιτική Βιώσιμου Αστικού Πρασίνου που εστιάζει στον εξωραϊσμό των χώρων πρασίνου και την κλιματική προσαρμογή. Αυτή περιλαμβάνει τη σύνδεση των υφιστάμενων χώρων πρασίνου και τη δημιουργία νέων, αναπτύσσοντας ένα δίκτυο πυκνών φυτεμένων διαδρομών εντός του αστικού ιστού, τη μέριμνα και τη διαχείριση για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, την εκπαίδευση του προσωπικού του Δήμου, την κομποστοποίηση των οικιακών αποβλήτων και την επανάχρηση τους στα πάρκα της πόλης
  • μία Πολιτική Βιώσιμου Αστικού Γαλάζιου που ενσωματώνει την ιστορική σχέση ανθρώπου-θάλασσας με τον πολιτισμό, το θαλάσσιο οικοσύστημα, τον τουρισμό, την ποιότητα ζωής, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, ικανή να μεταμορφώσει το παραλιακό μέτωπο της πόλης σε σύμβολο ανοιχτοσύνης και καλαισθησίας
  • μία Πολιτική Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας με στόχευση τον σταδιακό μετασχηματισμό του τρόπου που κινούμαστε μέσα στην πόλη μας. Με έμφαση στο ποδήλατο, τον περίπατο αλλά και την ανάπτυξη δικτύου ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σχημάτων bike και car sharing και αξιοποίηση θαλάσσιων μέσων μεταφοράς προς δημοφιλείς παράκτιους προορισμούς της ευρύτερης περιοχής
  • μία Βιώσιμη Αστική Αγροδιατροφική Πολιτική που προασπίζει την υγεία και το προσδόκιμο ζωής όλων των πολιτών με έμφαση στη διατροφή των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Συνδέοντας τοπικούς παραγωγούς με τα δημόσια και κοινωνικά γεύματα της πόλης, με έμφαση στην ανάπτυξη των αστικών καλλιεργειών στα πάρκα, τα σχολεία και τους ακάλυπτους χώρους της πόλης, καθώς και τη δημιουργία του Διατροφικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης
  • μία Πολιτική Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας για την Αειφορία με αιχμή του δόρατος τη δημιουργία θερμοκοιτίδας εκκόλαψης νεοφυών επιχειρήσεων (startups) που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Γαλάζιας Ανάπτυξης, της Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής και της Αγροδιατροφικής Καινοτομίας.
  • μία Πολιτική για τον Πολιτισμό και τις Δημιουργικές Βιομηχανίες που αναδεικνύει την Αλεξανδρούπολη στον Κόσμο, και φέρνει τον Κόσμο στην Αλεξανδρούπολη. Μέσα από διεθνή φεστιβάλ και ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις και δρώμενα προσβάσιμα σε όλους. Ενισχύοντας παράλληλα την κοινότητα των καλλιτεχνών της πόλης, μέσα από τη δημιουργια κατάλληλα εξοπλισμένων, ανοιχτών χώρων εργασίας και εργαστηρίων για τις εικαστικές και παραστατικες τέχνες.
  • μια Πολιτική για την Κοινωνία των Πολιτών και τη Δημοκρατία με θεσμοθέτηση ανοιχτών διαδικασιών που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και ενισχύουν την εμπλοκή των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής στην Κοινότητα.
  • μία Πολιτική Βιώσιμου Αστικού Σχεδιασμού η οποία δίνει ουσιαστικό λόγο στους πολίτες και αξιοποιεί τις επιστήμες της πολεοδομίας και του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ως εργαλεία αστικού χωρικού μετασχηματισμού και κλιματικής θωράκισης της πόλης. Πάνω σε αυτά σχηματοποιούνται οι προτάσεις των παραπάνω Αξόνων Βιώσιμης Πολιτικής στο υπόβαθρο της πόλης.

  Πώς θα επιτευχθεί αυτό το όραμα;

  Με συνεργασία, συντονισμό και όρεξη για δουλειά! Αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές χρηματοδότησης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που υπάρχουν και στοχεύουν τον βιώσιμο αστικό σχεδιασμό. Καθώς και από την ανάπτυξη διατομεακών συνεργειών με επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Κλειδί για την επίτευξη όλων αυτών είναι η συμμετοχή των πολιτών, η εξωστρεφής ανταλλαγή τεχνογνωσίας μέσα από εθνικά και διεθνή δίκτυα πόλεων, η έξυπνη διαχείριση κονδυλίων, η διαφάνεια στις διαδικασίες αναθέσεων, η αξιοκρατία στην επιλογή των αναδόχων.

  Όλα αυτά αποτελούν τον πυρήνα της εργασιακής μας ηθικής για την εκπροσώπηση της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης.

  Καλούμε τους πολίτες, τους υποψηφίους Δημάρχους και τους συνδιασμούς των υποψηφίων του Δήμου μας να ενεργοποιηθούν, στηρίζοντας αυτή την αυθεντική πρωτοβουλία για την ουσιαστική εκπροσώπηση της Κοινότητας.

  Οι υποψήφιοι

  Ο Χρήστος Ασλανίδης είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και ασχολείται με αρχιτεκτονικές μελέτες κτηριακών εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα, με την αποτύπωση, τεκμηρίωση και διερεύνηση τρόπων αποκατάστασης και επανάχρησης παραδοσιακών κτηρίων. Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αρχτεκτόνων Νομού Έβρου.

  H Σοφία Βαλαβάνη είναι εκπαιδευτικός, καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ. Υπήρξε ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων γλωσσών και έχει διδάξει στη Β’Βάθμια Εκπαίδευση και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Είναι υπεύθυνη της ομάδας ΖωΕΣ (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) στην Αλεξανδρούπολη, εθελόντρια και ενεργό μέλος φιλοζωικών σωματείων .

  Ο Παύλος Γεωργιάδης είναι εθνοβιολόγος και σύμβουλος Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ασχολείται με την ανάδειξη της αυτόχθονης ποικιλίας ελιάς της Μάκρης παράγοντας το βιολογικό ελαιόλαδο Calypso, είναι υπεύθυνος της διεθνούς κοινότητας του GROW Observatory και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου “Κοινό Έδαφος για την Αειφορία”.

  Η Μαρινα Κωστοπούλου υπηρετεί την εκπαίδευση εδώ και 12 χρόνια. Είναι ιστορικός και απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγραμματος Γλωσσολογίας του ΔΠΘ. Επίσης, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί σε τοπικά έντυπα.

  Ο Παναγιώτης Μαργιόλης είναι γεωπόνος, αγρο-οικονομολόγος και μάνατζερ τροφίμων και γεωργίας. Ασχολείται ενεργά με τα μουσικά δρώμενα συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σχήματα της πόλης και ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, είναι εν δυνάμει εκπαιδευτικός και συνεχίζει τις ακαδημαϊκές σπουδές του.

  Η Κυριακή Χατζησάββα είναι βιολόγος και οινολόγος. Τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται εντατικά με τη βιολογική καλλιέργεια αμπελιού και την οινοποίηση. Ειναι μητέρα δύο παιδιών.

  Ο Νίκος Χατζόπουλος είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτονας Μηχανικός, εξειδικεύεται στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και έχει συμμετάσχει στη σχεδιαστική αποτύπωση του Αρχαιολογικού Χώρου Μεσημβρίας-Ζώνης. Έχει λάβει μέρος σε τέσσερις πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς με θέμα τον δημόσιο χώρο και διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Έβρου.