Συνέντευξη με την κ. Αγγελική Δελημίτη. Γιατί τώρα και γιατί με τον Χριστόδουλο Τοψίδη

    3233

    Μιλήσαμε με την κ. Αγγελική Δελημίτη, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο ΑΜΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με την παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” του Χριστόδουλου Τοψίδη

    Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη η κ. Δελημίτη ανέλυσε στο inevros τους λόγους που αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο στίβο της πολιτικής τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά και γιατί επέλεξε την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη για να υλοποιήσει το όραμα της για έναν καλύτερο Έβρο.

    Ας διαβάσουμε τι είπε η ίδια στο inevros:

     

    Ποια είναι μέχρι τώρα η εμπειρία σας με τα κοινά και τι σας έκανε να επιλέξετε να είστε υποψήφια στην Περιφέρεια και όχι στο Δήμο;

    Η αλήθεια είναι ότι αποφάσισα να συμμετάσχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφια στην περιφέρεια αρχικά γιατί με ενέπνευσε η υποψηφιότητα του κ. Τοψίδη. Πιστεύω ότι μέσω αυτής της υποψηφιότητας θα έχω την ευκαιρία να προσφέρω στον τόπο μου, τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε επίπεδο πόλης, γιατί και στις δύο περιπτώσεις τα υπάρχοντα προβλήματα είναι αρκετά και η προσπάθεια επίλυσης τους απαιτεί επιμονή, υπομονή, τόλμη και μεθοδικότητα, χαρατηριστικά που πιστεύω ότι διαθέτω ως προσωπικότητα. Μέσα σε αυτό το πνεύμα προτίθεμαι να εργαστώ για το καλό του τόπου μας από όποια θέση κι αν με ορίσει ο αρχηγός μας Χρ. Τοψίδης.

    Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στα κοινά γιατί αισθάνομαι ότι τώρα έφτασε για μένα το πλήρωμα του χρόνου  για να το πράξω. Η ωριμότητα και η εμπειρία που έχω αποκτήσει ως πολίτης και επαγγελματίας του ακριτικού μας Διδυμοτείχου πιστεύω ότι θα με οδηγήσουν στο να πράξω το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας.

     

    Γιατί επιλέξατε τη συμπόρευση με τον κ.Τοψίδη, και όχι με κάποιον άλλο;

    Επέλεξα να συμπορευτώ με τον Χριστόδουλο Τοψίδη γιατί δημιούργησε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, με καθαρές αυτοδιοικητικές προτάσεις, με σύνθεση ανθρώπων και προτάσεων που μπορούν να αλλάξουν τον τόπο μας. Είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το χώρο των επαγγελματιών και ως πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. γνωρίζει  πολύ καλά τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της Περιφέρειας. Μου παρουσίασε ένα πρόγραμμα με στοχευμένες και κοστολογημένες δράσεις που ιδιαίτερα για την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου θα λύσει προβλήματα και θα δημιουργήσει ευκαιρίες που σήμερα δεν υπάρχουν. Τα τελευταία δύο χρόνια η Περιφέρεια οπισθοδρομεί και πιστεύω ότι χρειάζονται νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες και πολλές αλλαγές για να γυρίσουμε σε αναπτυξιακή πορεία.

     

    Το πολιτικό τοπίο μετά τις εκλογές αναμένεται να είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα λόγω της απλής αναλογικής, τι πιστεύετε ότι θα χρειαστεί για μια αποτελεσματική διοίκηση;

    Η απλή αναλογική ωθεί τις παρατάξεις σε συνεργασίες. Ως ε τούτου, μετά τις εκλογές για να υπάρξει αποτελεσματική διοίκηση θα πρέπει να καλλιεργηθεί ένα κλίμα συνεργασίας και τα πρόσωπα που θα ηγηθούν πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να συνθέσουν τους ανθρώπους που θα εκλεγούν προς όφελος της Περιφέρειας μας. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι ο ανεξάρτητος συνδυασμός της “Περιφερειακής Σύνθεσης” που δεν έχει θέσει κομματικά τείχη και δεν έχει αποκλείσει ανθρώπους λόγω πολιτικών πεποιθήσεων πρέπει να ηγηθεί της Διοίκησης της Περιφέρειας και με επικεφαλής τον Χρ. Τοψίδη να εργαστούμε αρμονικά για το συλλογικό καλό του τόπου.

     

    Που κατά τη γνώμη σας θα πρέπει η νέα διοίκηση της Περιφέρειας να δώσει βάρος στο νομό Έβρου  ώστε γρήγορα οι κάτοικοι να καταλάβουν ότι κάτι άλλαξε σε αυτό τον αδικημένο τόπο;

    Όσον αφορά τον Νομό Έβρου, τα τελευταί τρία χρόνια υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία από την τωρινή Διοίκηση της Περιφέρειας. Και αυτό είναι κάτι που έχει γίνει αντιληπτό από τους κατοίκους σε όλο τον Έβρο. Η “Περιφερειακή Σύνθεση” και ο Χρ. Τοψίδης θέτει στο επίκεντρο του προγράμματος τον πολίτη. Την βελτίωση της καθημερινότητας του και εν γένει την ποιότητα ζωής του. Σχεδιάζουμε μια Περιφέρεια που θα νοιάζεται πραγματικά για τους πολίτες της Α.Μ.Θ. γιατί μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει αυτό. Έτσι, το βάρος της Διοίκησης θα πρέπει να περάσει στην άμεση υλοποίηση αναγκαίων και σημαντικών έργων σε όλη την Π.Ε. Έβρου. Ειδικότερα, θα υπάρξουν άμεσα δράσεις στον τομέα της παιδείας και ειδικό

    τερα στη βελτίωση των σχολικών υποδομών, στις δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε καίριους τομείς της περιφερειακής οικονομίας, όπως ο αγροτικός και ο τουριστικός κλάδος που πραγματικά μπορούν να βελτιώσουν τις τοπικές οικονομίες.

     

    Πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την στρατηγική θέση που έχει ο Έβρος δεδομένου ότι είναι η πύλη που ενώνει τα Βαλκάνια με την βορειανατολική Ευρώπη κι έτσι να αμβλυνθούν τα όποια μειονεκτήματα;

    Αδιαμφισβήτητα, η γεωστρατηγική θέση της Περιφέρειας μας είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που εφόσον αξιοποιηθεί μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες της Α.Μ.Θ. Δυστυχώς, αυτό μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει. Εισπράττουμς μόνο τα μειονεκτήματα, όπως το υψηλό κόστος μεταφοράς των προϊόντων μας προς την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το εξωτερικό και βιώνουε τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις αγορές της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. Αυτό που θα πρέπει να γίνει άμεσα είναι η αξιοποίηση της Περιφέρειας, ως κόμβου δικτύων μεταφορών, εθνικού και ευρωπαϊκού επιπέδου και η ανάπτυξη διασυνοριακών συνεργασιών με στόχο την υλοποίηση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών προγραμμάτων. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ευκαιρίες για τον τόπο μας που παρακμάζει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια λάθους. Γι΄αυτό καλούμε τους συμπολίτες να συστρατευθούν στη δική μας προσπάθεια και όλοι μαζί να αλλάξουμε την πορεία της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

     

    Σύντομο βιογραφικό

    Η κ. Αγγελική Δελημίτη γεννήθηκε στο Διδυμότειχο και είναι απόφοιτος της σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Καβάλας.

    Εργάζεται ως λογίστρια από το 1996 και από το 2000 δραστηριοποιείται στο Διδυμότειχο ως ελεύθερη επαγγελματίας διατηρώντας λογιστικό γραφείο.

    Υπήρξε επίσης καθηγήτρια στο ΙΕΚ Διδυμοτείχου διδάσκοντας φορολογική λογιστική.

    Είναι μέλος του Συλλόγου Λογιστών Βορείου Έβρου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

    Είναι παντρεμένη με τον κ. Γεώργιο Δαδούδη, έμπορο ηλεκτρολογικού υλικού – ηλεκτρολόγου εγκαταστάσεων.