Στο μικροσκόπιο του inevros ένας άνθρωπος που αγαπά την Ορεστιάδα όσο λίγοι!

  530

  Μιλάμε για τον κ. Νίκο Χαρνίδη, πασίγνωστο επιχειρηματία της Ορεστιάδας που έχει πολύπλευρη δράση στα κοινά και στη ζωή της πόλης. Με τη διοίκηση δεν είχε ασχοληθεί ως τώρα και αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να το κάνει. Για να δούμε γιατί:

  Ποια είναι μέχρι τώρα η πορεία και η ενασχόληση σας με τα κοινά και τι σας έκανε να επιλέξετε να είστε υποψήφιος στη δημοτική κοινότητα Ορεστιάδας;

  Η ενασχόληση μου με τα κοινά μέχρι τώρα περιοριζόταν με την συμμετοχή μου σε συλλόγους με διαφορετικά αντικείμενα όπως αθλητικούς, εμπορικούς, πολιστικούς κα. Όμως πάντα είχα θέληση για προσφορά προς την πόλη που κατάγομαι, γεννήθηκα και δραστηριοποιούμαι. Με την θεσμική μου θέση αν εκλεγώ και τις νέες δυνατότητες της δημοτικής κοινότητας ευελπιστώ να φάνω χρήσιμος.

  Που θα πρέπει να δοθεί έμφαση από τη νέα διοίκηση της Δημοτικής κοινότητας;

  Πιστεύω ότι η Δημοτική κοινότητα πρέπει να δώσει έμφαση στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των δημοτών με τα νέα μέσα που της δίνονται. Αφήνοντας έτσι τον δήμο να ασχοληθεί με αλλά θέματα και  προβλήματα. Η αυτονομία που αποκτά και ο ξεχωριστός προϋπολογισμός της δίνουν αυτές της δυνατότητες.

  Ποιος πιστεύετε οτι είναι ο τομέας που θα μπορούσατε να είστε χρήσιμος και να βοηθήσετε την Ορεστιάδα που τόσο αγαπάτε;

  Πρωταρχικός μου στόχος είναι να διευκολύνω την καθημερινότητα των δημοτών της Ορεστιάδας. Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας συναναστρέφομαι καθημερινά με συμπολίτες μου και γίνομαι δέκτης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Έτσι, ευελπιστώ αν εκλεγώ τελικά με τις νέες δυνατότητες που θα μου δοθούν να μεταφέρω αυτά τα προβλήματα και όσο είναι δυνατόν να βοηθήσω στην επίλυση τους. Επίσης ως αθλητής και μελος του Δ.Σ «ΡΗΣΟΣ» θα ήθελα με διάφορες δράσεις να στρέψω τα παιδιά στον αθλητισμό. Η Ορεστιάδα είναι πλούσια σε αθλητικούς συλλόγους και τα παιδιά είναι το μέλλον μας, οπότε έχουμε τα δυο σημαντικότερα συστατικά.

  Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο κατάλληλος τρόπος διοίκησης των Δήμων με δεδομένη την απλή αναλογική σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές η οποία θα διαμορφώσει ένα νέο περιβάλλον; 

  Όντως επέρχονται αλλαγές  και η απλή αναλογική επιτάσσει συνεργασίες συνδυασμών και την ανάληψη ευθυνών για προτάσεις, θέματα και λύσεις, εκτός από  κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις. Συγκεκριμένα η Τοπική Κοινότητα με τις νέες αλλαγές αποκτά αυτονομία, δικούς της πόρους με αποτέλεσμα να είναι πιο ουσιαστικός ο ρόλος της.

  Ποια είναι τα δυνατά σημεία της πόλης μας που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και ποια τα αδύναμα που πρέπει να βελτιώσουμε;

  Θεωρώ πως τα τελευταία χρόνια έχει έρθει η ανάπτυξη στην πόλη σε πολλούς τομείς. Επιγραμματικά θα έλεγα ότι τα δυνατά σημεία της πόλης αποτελούν οι χώροι συγκέντρωσης που έχουν δημιουργηθεί όπως είναι “Τα πεύκα” και η κεντρική πλατεία. Επίσης, λαμβάνουν χώρα διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές οργανώσεις που προβάλουν την πόλη και προσελκύουν επισκέπτες. Ένα αδύνατο σημείο είναι πιστεύω η γειτνίαση με δυο χώρες που δύσκολα μπορούμε να ανταγωνιστούμε οικονομικά με αποτέλεσμα να γίνεται καθημερινά μεγάλη εκροή χρημάτων από την περιοχή μας. Αυτό λοιπόν θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε δυνατό σημείο αντιστρέφοντας αυτήν την κατάσταση μέσω του τουρισμού. 

  Εξηγήστε μας γιατί επιλέξατε την παράταξη του Βασίλη Μαυρίδη;

  Καταρχάς με τον Βασίλη Μαυρίδη με συνδέει μια φιλία πολλών ετών. Πέρα από αυτό ως Δημότης είδα τα τελευταία χρόνια την πόλη μου να αλλάζει  προς το καλύτερο. Είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει αποδείξει την αξία του ως επαγγελματίας και ως εκλεγμένος Δήμαρχος. Γνωρίζει την πόλη, τους ανθρώπους και τα προβλήματα της.