Ο «χειμαρρώδης» Κριτής Κριτού μιλά στο inevros για την Αλεξανδρούπολη του αύριο

  318

  Στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης βρήκαμε τον κ. Κριτή Κριτού, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α. του Παύλου Μιχαηλίδη. Μας μίλησε για την υποψηφιότητα του, για όσα έγιναν και όσα πρέπει να γίνουν κατά την απόψη του στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να δούμε μια πόλη πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική μετά τις εκλογές.

  Διαβάστε λοιπόν τι μας είπε:

  Ποια είναι μέχρι τώρα η πορεία σας και ενασχόληση με τα κοινά και τι σας έκανε να επιλέξετε να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

  Είμαι 8,5 χρόνια στον Δήμο Αλεξανδρούπολης (από το 2010) σαν «Εξωτερικός Ειδικός Συνεργάτης» και από το 2014 ΑΙΡΕΤΌΣ και εκλεγμένος Κοινοτικός Σύμβουλος στην Κοινότητα της Μάκρης. Έτσι με πείρα, γνώσεις & θέληση για κάτι νέο, καλύτερο και ελπιδοφόρο στον Δήμο μας, αποφάσισα να είμαι ξανά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε μια «Νέα» παράταξη την «ανασα» με επικεφαλής τον κ. Παύλο Μιχαηλίδη.

  Το πολιτικό τοπίο μετά τις εκλογές αναμένεται να είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα λόγω της απλής αναλογικής, τι πιστεύετε ότι θα χρειαστεί για μια αποτελεσματική διοίκηση;

  Το πολιτικό τοπίο μετά τις εκλογές και με τον νέο Νόμο θα λειτουργήσει ΑΨΟΓΑ εάν μείνουν έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο οι αλαζόνες, οι εγωκεντρικοί, οι υπερβολικοί, οι τυχοδιώκτες, οι συμφεροντολόγοι και οι χαρακτήρες που θιγόμενοι από την κριτική και την αλήθεια τρομοκρατούν τους πολίτες. Διαφορετικά θα έρθει το… χάος..!

  Ποιος είναι πιστεύετε ο τομέας που θα μπορούσατε να είστε χρήσιμος και να βοηθήσετε το Δήμο;

  Ο τομέας που θα μπορούσα να βοηθήσω τον Δήμο μου είναι φυσικά η επιστήμη που υπηρετώ ως Πτυχιούχος Τοπογράφος Μηχανικός, επίσης οι γνώσεις & οι ιδέες μου πλέον πάνω στα αυτοδιοικητικά και πάνω από όλα ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ που έχω σχηματίσει όλα αυτά τα χρόνια πάνω στις αποφάσεις που θα κληθώ να πάρω στο μέλλον για τον Δήμο που αγαπώ.

  Σε ποιους τομείς θα πρέπει να δοθεί έμφαση από τη νέα διοίκηση;

  Μερικοί από τους τομείς που πρέπει να δώσει σημασία η νέα Διοίκηση στον Δήμο μας είναι οι εξής : Καθημερινότητα του Πολίτη, σωστή διαχείριση εργατικού δυναμικού, στήρηξη των χωριών του Δήμου, κυκλοφοριακό, αποκέντρωση, τουρισμός, αρχιτεκτονικά έργα, παραλία, ΚΥΔΕΠ, Δημοτικό Θέατρο, ΚΤΕΛ, θέσεις εργασίας, Κλειστό κολυμβητήριο, θέσεις παρκιγκ για μοτοσυκλέτες, μαρίνα μικρών σκαφών. Ιχθυαγορά, στήριξη των αγροτών & κτηνοτρόφων, αναπλάσεις, νέες επενδύσεις, εύρεση ενδιαφερόντων απασχόλησης και διαβίωσης για τους νέους, βιώσιμο πρόγραμμα για το μέλλον του τόπου μας σε βάθος 10ετίας. Η Μάκρη να αποκτήσει νέο κάμπιγκ και από Κοινοτικό Διαμέρισμα να γίνει Δημοτικό Διαμέρισμα.

  Ποια θεωρείτε ότι είναι τα δυνατά σημεία της πόλης μας που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και ποια τα αδύναμα που πρέπει να βελτιώσουμε ;

  Μερικά από τα δυνατά σημεία της πόλης μας είναι : Γεωστρατηγική θέση με εκατομμύρια ανθρώπους στα γύρω κράτη. Νέα πόλη με άψογη ρυμοτομία. Παραλίες, Λιμάνια Αλεξανδρούπολης & Μάκρης. Δέλτα του Έβρου. Πάνω από 40 χωριά με κουλτούρα, προϊόντα, ιστορία, πολιτισμό και μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης τους για θέσεις εργασίας και προβολής του τόπου μας. Υπάρχουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς διαθέσιμα στον Δήμο μας. Νησί Σαμοθράκης. Θρησκευτικός τουρισμός. Μοτοσυκλετιστικός Τουρισμός. Πανεπιστήμιο. Μεγάλα έργα που βοηθούν την ανάπτυξη όπως η Εγνατία και το λιμάνι.

  Τα αδύναμα σημεία της πόλης μας είναι οι άνθρωποι που επί 9 χρόνια δεν κατάφεραν να αναπτύξουν και να προβάλουν δυναμικά, σφαιρικά, αντικειμενικά, ισόποσα και δίκαια τον Δήμο μας. Η δημοτική αρχή ασχολήθηκε μόνο με την πρωτεύουσα του Δήμου, ακολουθώντας τις εξελίξεις και όχι Δημιουργώντας Εξελίξεις. Ο Δήμος ζει εσκεμμένα και άγνωστο γιατί, μια δραματική και εξοντωτική ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που όταν ξυπνήσει από τα μεγάλα λόγια και υποσχέσεις του «κουρασμένου» από την πολύ δουλειά Δημάρχου μας…. θα έχει δει σχεδόν όλα τα τραίνα , όχι να περνούν , αλλά και να έχουν φύγει οριστικά…

  Τι σας έκανε να «συστρατευθείτε» με τον Παύλο Μιχαηλίδη;

  ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΗΣ πράγμα πολύ σημαντικό για τις μελλοντικές στρατηγικές αποφάσεις στον Δήμο μας , ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ , με ΗΘΟΣ , με ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ , με ΕΜΠΕΙΡΙΑ , με ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ & ΕΥΚΟΛΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ , με ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ , με επάγγελμα που χρειάζεται όσο τίποτε άλλο , αυτή τη στιγμή , η πόλη μας…. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και τέλος ΑΝΘΡΩΠΟΣ που δεν θα κάνει εξώδικα σε όλους όσους τον κρίνουν και διαφωνούν μαζί του.