Μιχαηλίδης: Η εννεαετής θητεία του κ. Λαμπάκη, οδήγησε σε πλήρη εγκατάλειψη το παλιό Κολυμβητήριο.

  113

  Εδώ και ένα χρόνο η δημοτική αρχή ετοιμάζεται για την πλήρη κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου της Αλεξανδρούπολης, όπως ανακοινώνεται κατά καιρούς (έχουν ήδη προϋπολογίσει για τον σκοπό αυτό δαπάνη 125.000€), ανίκανη να αξιοποιήσει ένα τόσο σημαντικό κτίριο το οποίο αποτελεί δημοτική περιουσία. Οι συνεχείς αναβολές  δείχνουν και την αμηχανία η οποία υπάρχει στην δημοτική αρχή, μια και προφανώς θα ήθελε να μην υποστεί το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης πριν από τις δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου. Εξάλλου η μη ύπαρξη σαφούς σχεδίου από πλευράς του κ. Λαμπάκη για την αξιοποίηση του χώρου αυτού, καταδεικνύει και την προχειρότητα των αποφάσεών του.

  Με τελευταίες μάλιστα δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Δήμαρχος αυτοσχεδίασε για ακόμη μια φορά, εξαγγέλλοντας μετατροπή του χώρου αυτού σε γήπεδα τένις και παρά τις τελευταίες υποσχέσεις από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού για διεργασίες διαβούλευσης!

  Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λαμπάκης έχει δεσμευτεί με τον πλέον επίσημο τρόπο από το 2013, πως ο χώρος του Παλαιού Κολυμβητηρίου θα αξιοποιηθεί για αθλητικούς σκοπούς και συγκεκριμένα θα μετατραπεί σε «Σπίτι της Γυμναστικής», χωρίς όμως αυτή η υπόσχεση να έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.

  Το 2015 ο κ. Δήμαρχος με νέες δηλώσεις του, ανέφερε πως η αναμόρφωση και η ανακατασκευή του παλιού κολυμβητηρίου είχε ενταχθεί στα αστικά ολοκληρωμένα του Δ. Αλεξ/πολης, δηλ. στο πρόγραμμα της Β.Α.Α. (Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης), γεγονός που και αυτό αθετήθηκε. Μάλιστα το τότε επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με τον κ. Λαμπάκη, θα ήταν να κρατηθούν οι 2 πισίνες ( την μικρή για τα ΑμεΑ και τη μεγάλη για το κοινό της πόλης) δημιουργώντας και ένα αναψυκτήριο δίπλα.

  Το πρώην κολυμβητήριο με συνολική καλυπτόμενη επιφάνεια  1.700 μ2, βρίσκεται εντός του Οικοδομικού  τετραγώνου 33 – 46 συνολικού εμβαδού 9.300 μ. του οποίου η χρήση είναι «Αθλητισμός».

  Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.», στα πλαίσια αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας, προτείνει την καθαίρεση της επικάλυψης και όλης της φθαρμένης μεταλλικής κατασκευής του κτιρίου  και την αντικατάστασης της με  νέα ομοίων διαστάσεων, καθώς επίσης και της κάλυψης των δεξαμενών προκειμένου να διαμορφωθεί ένας νέος κλειστός χώρος για «αθλήματα σάλας» και ενόργανης γυμναστικής.

  Οι συμβατικές κατασκευές των αποδυτηρίων, των γραφείων, των κερκίδων και των λοιπών βοηθητικών χώρων του παλιού κολυμβητηρίου μπορεί να παραμείνουν και να συντηρηθούν, με σκοπό να αξιοποιηθούν για την ανάγκη της λειτουργίας του νέου χώρου, το δε υφιστάμενο μηχανοστάσιο θα πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα για την λειτουργία της νέας αυτής χρήσης.

  Σε ότι αφορά τα γήπεδα τένις, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  Επί δημαρχίας Αλεξανδρή, υπήρχε απόφαση  η οποία  εγκρίθηκε από το τότε Δημοτικό συμβούλιο και προέβλεπε στον ελεύθερο χώρο δίπλα από το Αρχαιολογικό μουσείο, την δημιουργία σύγχρονου  χώρου άθλησης με 8 γήπεδα τένις και υψηλών προδιαγραφών κτίριο υποστήριξης αγώνων κλπ. (υπάρχει έτοιμη μελέτη στον Δήμο).

  Ο ιστορικός Όμιλος του Τένις (50χρονια ζωής) έχει ανάγκη από νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις,  σωστά οργανωμένες και χωροθετημένες, με προδιαγραφές που να μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλους διεθνείς αγώνες και να προσελκύσουν χιλιάδες αθλητές, συνοδούς και επισκέπτες!

  Παύλος Α. Μιχαηλίδης

  Υποψήφιος δήμαρχος –

  Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

  «ΑΝΑΣΑ»