Με μεγάλη επιτυχία η προεκλογική ομιλία του Σάκη Παπανδρέου στην Ορεστιάδα

  482

  Επιβεβαίωση του κοινωνικού ρεύματος νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου αποτέλεσε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών δήμου Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/05/19) στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο, Σάκη Παπανδρέου.

  Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πορεία του συνδυασμού, από τη συγκρότησή του μέχρι σήμερα (λίγες ημέρες πριν τις εκλογές), τονίζοντας ότι αντιμετώπισε τους δημότες «ως πολίτες και όχι ως πελάτες», ενώ, παράλληλα, ανέδειξε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, ζητώντας να τους συγκρίνουν με υποψηφίους άλλων συνδυασμών. Άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή, επισημαίνοντας τις πολλές αδυναμίες που αναδείχθηκαν στη διάρκεια της θητείας της, την αδιαφορία που έδειξε για τα σημαντικά και μεγάλα προβλήματα του δήμου, την ανυπαρξία σχεδίου και προγραμματισμού. «Απέτυχε και στα μικρά και στα μεγάλα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να δώσει «προοπτική κι ελπίδα» στον δήμο και πως «φεύγει χωρίς να αφήσει τίποτα πίσω του».

  Παράλληλα, παρουσίασε το προγραμματικό πλαίσιο- σχέδιο του συνδυασμού, υπογραμμίζοντας πως είναι «εφικτό και υλοποιήσιμο» και αποτελεί προϊόν διαλόγου με την κοινωνία. Στάθηκε ιδιαίτερα σε θέματα διαφάνειας, ανάδειξης των δυνάμεων και δυνατοτήτων του δήμου, αλληλεγγύης, διεκδίκησης και προοπτικής.

  Ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, Σάκης Παπανδρέου, κάλεσε τους νέους 17 με 20 ετών, που ψηφίζουν για πρώτη φορά, να συμμετέχουν στις εκλογές και «να μην αδιαφορήσουν. Να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτούς, για τις ζωές τους, για το χωριό τους, για την πόλη τους».

  Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευτούν το συνδυασμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ούτε κουμπαριές έχουμε, ούτε υποχρεώσεις.

  Είμαστε με τους πολλούς και όχι τους λίγους. Και βγαίνουμε εδώ και με καθαρή ματιά και χέρια σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε. Να εμπιστευτείτε το αύριο που έρχεται σήμερα».

  Ιδιαίτερα ενθουσιώδης ήταν η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού που έγιναν δεκτοί με πολύ θερμό τρόπο από τους εκατοντάδες πολίτες που παρακολούθησαν την εκδήλωση, δείχνοντας τον δρόμο για τη μεγάλη νίκη της ερχόμενης Κυριακής. «Καλώ τους δημότες Ορεστιάδας στις 26 του Μάη να μας εμπιστευτούν και δεν θα τους απογοητεύσουμε. Να μας εμπιστευτούν και να δώσουν την ευκαιρία στο νέο, να δώσουν την ευκαιρία στο «αύριο» που έρχεται στις 26 Μαΐου. «Είναι στο Χέρι μας» και θα το πετύχουμε», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.