Κώστας Ζαλουφλής: “Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας”

  343

  Φίλες και Φίλοι

  Δώσαμε την μάχη των τοπικών εκλογών και θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και να χαιρετίσουμε όσους κατάφεραν και έφτασαν στην κάλπη και στήριξαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ορεστιάδας, την περιφέρεια αλλά και την Ευρωβουλή. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν το βήμα για πρώτη φορά. Τους συνεργαζόμενους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και με θάρρος   ενίσχυσαν το ψηφοδέλτιο της  Λαϊκής Συσπείρωσης.

  Αυτός ο χαιρετισμός δεν είναι για τις τυπικότητες. Είναι γιατί δίνοντας αυτή τη μάχη μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι να παρακάμψει κάποιος όλα τα διλήμματα και τα ιδεολογήματα και να φτάσει να εκφράσει την βούλησή του για αγώνα, για δράση στην κάλπη.

  Δώσαμε την μάχη αυτή μέσα σε ένα ιδιαίτερο κλίμα, έξι συνδυασμούς στο Δήμο, με ένα τεράστιο πλήθος υποψηφίων, μέσα σε συνθήκες εκφυλισμού της ουσίας των εκλογών είτε από χρόνιες πολιτικές είτε από χρόνιες τακτικές που ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί.

  Δώσαμε την μάχη καθαρά, κοιτώντας τον άλλον στα μάτια και προσπαθώντας να φτάσει η φωνή μας σε κάθε αυτί, να πείσουμε τον κόσμο να αγωνιστεί, χωρίς να του χαϊδεύουμε τα αυτιά και να του χτυπάμε απλά την πλάτη. Δώσαμε την μάχη με άπειρες δυσκολίες και πολλά λάθη στη δράση μας. Με τα αποτελέσματα ανά χείρας, τις επόμενες μέρες, θα προσπαθήσουμε να τα δούμε, να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να δούμε πως θα τα διορθώσουμε. Ένα είναι σίγουρο, ότι θα κάνουμε κι άλλα στο μέλλον.

  Παρ’ όλη την τεράστια αποχή του κόσμου από τις κάλπες, δείγμα αγανάκτησης και απογοήτευσης, είναι πολύ θετικό ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας. Η φωνή μας θα ακούγεται δυνατή και σας υποσχόμαστε ότι αυτή η φωνή δεν θα γίνει ποτέ αντικείμενο για εξαγορά ή για ανταλλαγή σε αλισβερίσια είτε πάνω είτε κάτω από τραπέζια. Τη ψήφο που μας εμπιστευθήκατε θα τη βρείτε στο ίδιο μέρος και τα επόμενα χρόνια, δεν θα την καταθέσουμε σε κανέναν βωμό προσωπικού οφέλους.

  Πάνω σε αυτή τη βάση εμείς θα παλέψουμε να χτίσουμε καλύτερους αγώνες από αύριο! Για να το καταφέρουμε καλούμε τον κόσμο να είναι στο πλευρό μας σε κάθε μάχη, στα δημοτικά συμβούλια, στους δρόμους. Πάντα υπάρχει ελπίδα για κατακτήσεις στον δρόμο του αγώνα!

  Μπροστά μας τώρα έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα, που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα άλλα κόμματα.

  Καλούμε όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που κάποιοι ψήφισαν και αυτή τη φορά, με «κρύα καρδιά», να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στο λαϊκό κίνημα και στη Βουλή.

  Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο λαό και μέσα στη Βουλή, απέναντι στην όποια επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, ιδιαίτερα απέναντι στην άνοδο της ΝΔ, αλλά και για να μπει πραγματικό τείχος στο φασισμό – ναζισμό, στον εθνικισμό και το ρατσισμό, για να ανοίξουμε το δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

  Κανένας εφησυχασμός. Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ! Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό.

  28/05/2019  

  Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας

  Ζαλουφλής Κώστας