Ο Θ. Βουρδόλης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο μικροσκόπιο του inevros.gr

  593

  Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου με τις παρατάξεις να έχουν ολοκληρώσει τους συνδυασμούς και τα προγράμματα τους, μπαίνουμε και εμείς ως inevros στον πυρετό αυτής της περιόδου.

  Ο σκοπός μας είναι να σας βοηθήσουμε να γνωρίσετε τους ανθρώπους που στελεχώνουν τις παρατάξεις που θα διεκδικήσουν τους δήμους ή την περιφέρεια ώστε να σχηματίσετε όσο το δυνατόν καλύτερη άποψη και να επιλέξετε το πρόσωπο που σας εκφράζει.

  Ο πρώτος υποψήφιος που φιλοξενούμε λοιπόν, είναι ο κ. Θεόδωρος Βουρδόλης.

  Ο Θεόδωρος Βουρδόλης είναι ιδρυτής και Υπεύθυνος υποδομών και Περιφερειακης Ανάπτυξης του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης. Αναπληρωτής Γραμματέας της Τοπικής διοίκησης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών I.P.A. -Μελος της Ε.ΠΕ.Σ.Θράκης Αν. Μακεδονίας. Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη «Δήμος για όλους πρώτα εσύ ! ».

  Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και αφορά το όραμα του για το Δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

  1)Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αθλητικές ομάδες της Αλεξανδρούπολης;

  Τα προβλήματα των συλλογών του Δήμου μας διαφέρουν ανά είδος αθλήματος. Τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στα αθλήματα σάλας, έχουν το γνωστό και δυστυχώς χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης κλειστών εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση ωρών προπόνησης των τμημάτων τους ενώ τα σωματεία που δραστηριοποιούνται σε αθλήματα εξωτερικού χώρου κυρίως στην λειτουργικότητα και την συντήρηση αυτών. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτά αφού η έλλειψη όλων των παραπάνω είναι τροχοπέδη εδώ και 9 χρόνια με αποτέλεσμα να χάνονται μέσω δράσεων πανελλήνιων  αλλά και διεθνών, ευκαιρίες ανάπτυξης αλλά και προβολής του Δήμου μας ή οποία θα μπορούσε να φέρει και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού που σε άλλους δήμους είναι ήδη βασική αρχή τους ενώ στον δήμο μας δεν υφίσταται καν ως σχεδιασμός.

  2)Ποιες κινήσεις μπορούν και πρέπει να γίνουν άμεσα ;

  Είναι πάρα πολλά και δυστυχώς επιτακτικά όλα όσα πρέπει να γίνουν άμεσα. Το πρώτο μέλημα μας πρέπει να είναι η επίλυση όλων των προβλημάτων λειτουργικότητας των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Ζήσαμε πρόσφατα τις τραγελαφικές εικόνες πραγματοποίησης αγώνων της VOLLEY LEAGUE,  με τους αθλητές να σκουπίζουν τα νερά μέσα στον αγωνιστικό χώρο με πετσέτες αφού έσταζε η σκεπή. Εικόνες  που δεν τιμούν καμία δημοτική αρχή. Παράλληλα θα τρέξουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να λύσουμε το πρόβλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Υπάρχουν όλες εκείνες οι προοπτικές αλλά και οι μηχανισμοί ώστε να λύσουμε πολύ σύντομα σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το μείζον θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων.

  3)Τι πρέπει να γίνει στο μέλλον, έτσι ώστε να λυθούν μια και καλή τα προβλήματα;

  Βαθιά γνώση των προβλημάτων και  σωστός προγραμματισμός. Πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά όλους όσους δραστηριοποιούνται και προσφέρουν στον αθλητισμό. Να καταγράψουμε τα προβλήματα που οι ίδιοι τα ζουν και τα βιώνουν  από μέσα.  Κατόπιν με την αξιοποίηση  όλων των μηχανισμών  που προβλέπουν τους τρόπους λύσης των προβλημάτων να προχωρήσουμε άμεσα. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να χάσουμε. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται πρόχειρες βιαστικές και σπασμωδικές κινήσεις που μπορεί να φαίνεται ότι λύνουν ένα πρόβλημα αλλά στην ουσία να δημιουργούν νέα, με αποτέλεσμα να χάσουμε επιπλέον χρόνο και χρήματα των πολιτών του Δήμου μας.

  4)Ποιο είναι το δικό σας σχέδιο, σε περίπτωση εκλογής σας;

  Νομίζω πως με όλα τα παραπάνω δίνω ένα στίγμα του πως σκέφτομαι. Η προσπάθεια είναι συλλογική και όχι ενός ανδρός. Όλοι μαζί. Όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό όλοι οι άνθρωποι που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα με πολύ τρέξιμο, κόπο και χρήμα να κρατούν τα παιδιά μας μέσα τα γήπεδα και στους κάθε λογής αθλητικούς χώρους σε συνεργασία με τους θεσμικούς που μπορούν να τρέξουν όλες τις διαδικασίες και τους φορείς που είναι οι αρμόδιοι ώστε να υπάρξει θετικό πρόσημο σε όλη αυτή την προσπάθεια. Η συλλογικότητα είναι επιτακτική και σε αυτήν την κατεύθυνση θεωρώ ότι πρέπει να κινηθεί μια δημοτική αρχή για να κάνει πράγματα που θα τα απολαμβάνουν οι πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και θα είμαστε υπερήφανοι που όλοι μαζί τα καταφέραμε.Οι λύσεις των προβλημάτων  δεν θα είναι αποτέλεσμα  της προσπάθειας ενός αλλά όλων των πολιτών. Θεσμικών και μη. Εμείς βγαίνουμε μπροστά επειδή έχουμε την θέληση την γνώση και την δύναμη να τρέξουμε και προσωπικά λόγω της ενασχόλησης μου με τον αθλητισμό δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη για να βγω μπροστά σε αυτή την προσπάθεια. Στην ζωή υπάρχουν οι Πρωταγωνιστές και οι Κομπάρσοι…

  Και εγώ έχω επιλέξει να είμαι με τους πρώτους.