Πριν 32 χρόνια, η «τίγρης της Θράκης», όπως την αποκαλούσαν τότε, η Μόρφω Δροσίδου από το Νεοχώρι Ορεστιάδας, γινόταν η πρώτη ελληνίδα που κατακτούσε χάλκινο μετάλιο στο Τάε Κβον Ντο , ως άθλημα επίδειξης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ
ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ…ΔΕΝ “ΜΕΤΡΗΣΕ”.
Πολύ πριν τον αείμνηστο Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον Μιχάλη Μουρούτσο, την Έλλη Μυστακίδου, υπήρξε μια αθλήτρια στο Τάε Κβον Ντο που πήρε Χάλκινο Μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά δεν μέτρησε…τι εννοώ με αυτό;
Πάμε να θυμηθούμε μία ιστορία που είμαι σίγουρος ότι πολλοί δεν την ξέρουν, και άλλοι τόσοι την έχουν ξεχάσει.
Ήταν 4 Αυγούστου του 1992, πρίν 32 ολόκληρα χρόνια, όταν η «τίγρης της Θράκης», όπως την αποκαλούσαν τότε, η Μόρφω Δροσίδου, γινόταν η πρώτη ελληνίδα που κατακτούσε μετάλλιο (χάλκινο) στο Τάε Κβον Ντο , και αυτό έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.
Βέβαια εδώ πω, ότι το άθλημα του Τάε Κβον Ντο, δεν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης ως επίσημο άθλημα, αλλά ως άθλημα επίδειξης.
Ήταν η δεύτερη φορά που συνέβαινε αυτό.
Και έτσι το μετάλλιο δεν μέτρησε στην γενική κατάταξη της χώρας μας.
Φυσικά αυτό δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο την τεράστια επιτυχία της Δροσίδου.
Ήταν τότε 17 ετών κοριτσάκι, και ακόμη μαθήτρια στο Νεοχώρι της Ορεστιάδας όταν κατέκτησε το ιστορικό αυτό Ολυμπιακό μετάλλιο.
Την πηγαινοέφερνε για μαθήματα αλλά και προπονήσει
ς ο πατέρας της.
Μετά την απόσυρση της από την ενεργό δράση έγινε προπονήτρια, ενώ είχε διατελέσει και Ομοσπονδιακή προπονήτρια του αθλήματος.
Σε ευχαριστούμε για όλα Morfo Drosidou , με την τότε μεγάλη σου επιτυχία σίγουρα ώθησες πολλά νέα παιδιά στο Τάε Κβον Ντο και γενικά στον αθλητισμό.
Y.Γ.
Το άθλημα του Τάε Κβον Ντο εντάχθηκε επίσημα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.
Ο Αθλητισμός είναι πολύ κούλ