Ανακοινώθηκαν μέτρα ανακούφισης για τους πυρόπληκτους του Έβρου

1426

Ανακοινώθηκαν μέτρα ανακούφισης για τους πυρόπληκτους του Έβρου

Μία σειρά μέτρων που αφορούν την ανακούφιση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πολυήμερη πυρκαγιά του Έβρου, θεσπίστηκαν από τα αρμόδια υπουργεία και έχουν γίνει και οι σχετικές ανακοινώσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Τεύχος B’ 5415/12.09.2023 και Τεύχος B’ 5416/12.09.2023).

Η δέσμη των συγκεκριμένων μέτρων αφορά αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των δικαιούχων και η θέσπισή τους αποτέλεσε διεκδίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, όπως και άλλων παραγωγικών φορέων της περιοχής μας, στις συσκέψεις που έγιναν με τα κυβερνητικά κλιμάκια για τη διαχείριση των συνεπειών της μεγάλης πυρκαγιάς.

Η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ανακούφιση των πυρόπληκτων επιχειρήσεων του Έβρου, όμως οι διεκδικήσεις του Επιμελητηρίου Έβρου συνεχίζονται. Η μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου επηρέασε σημαντικά το οικονομικό προφίλ της περιοχής και προκειμένου για την ανασυγκρότησή της, χρειάζεται ένα ολιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο με σειρά παρεμβάσεων τις οποίες το Επιμελητήριο Έβρου συνεχίζει να διεκδικεί με συνεχείς επαφές στα αρμόδια Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς.

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgzGtxKQQxqcqqkFDkdcBQGtfGTMR?projector=1&messagePartId=0.2

 

Επιμελητήριο Έβρου