Ανάμεσα στους διωκόμενους του εγκλήματος των Τεμπών ο «τυχαίος επιβάτης» Ζαχαρίας Στουρνάρας

850

Ο Ζαχαρίας Στουρνάρας, που άλλοτε βρισκόταν δίπλα στον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, υποδεικνύοντας στον σταθμάρχη να δώσει «τέλος» στις απαντήσεις του στα τηλεοπτικά μέσα, και άλλοτε παρίστανε τον επιβάτη κάνοντας λόγο για «πολλή ασφάλεια», είναι ο διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ. Σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου, βρίσκεται αντιμέτωπος με κακουργηματικές διώξεις για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Το όνομα του Ζαχαρία Στουρνάρα έγινε γνωστό στις 20 Μαρτίου, όταν την ώρα τηλεοπτικής συνέντευξης του σταθμάρχη Λάρισας σχετικά με την ύπαρξη τηλεδιοίκησης στο σταθμό, κατόπιν νοήματος από τον υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, διέταξε «τέλος» στις δηλώσεις του πρώτου μετά τις πιεστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Ζαχαρίας Στουρνάρας εμφανίστηκε και δεύτερη φορά στις τηλεοπτικές κάμερες, όταν κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου σχετικά με το αίσθημα ασφάλειας στα τρένα μετά την επανεκκίνησή τους απάντησε ««Βεβαίως – βεβαίως, πολύ ασφάλεια παιδιά, το παίρνω (σ.σ. το τρένο) άνετα», παριστάνοντας τον επιβάτη χωρίς να δηλώσει την ιδιότητά του.

Σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου, βρίσκεται αντιμέτωπος με κακουργηματικές διώξεις αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για:

  • δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση διατάραξη της ασφάλειας της συγκοινωνίας,
  • δια παραλείψεως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή,
  • δια παραλείψεως βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή,
  • δια παραλείψεως απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

https://thepressproject.gr/anamesa-stous-diokomenous-tou-egklimatos-ton-tebon-o-tychaios-epivatis-zacharias-stournaras/?fbclid=IwAR3uzA9eiCH4vj1a509B8mtGirNWfBOELKb1a0aycFr_cFrqUh3z_VfmaLQ