«Εν´Έργω Μαζί» για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

724

Την απόφασή του να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τον συνδυασμό «Εν´Έργω Μαζί» ανακοίνωσε μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνύματος ο Δημήτρης Πέτροβιτς, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023.

Ο κος Πέτροβιτς, που τα τελευταία 10 χρόνια υπηρέτησε την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση, εκλεγόμενος το 2019 ως πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος, με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», ξεκαθάρισε ότι «την υποψηφιότητα του αγκαλιάζει μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία από όλους τους πολιτικούς χώρους και κομματικούς σχηματισμούς, χωρίς αγκυλώσεις και προκαταλήψεις».

Αναφερόμενος στο προσωπικό και επαγγελματικό παρελθόν του, ο πρώην δημοσιογράφος και υποψήφιος πλέον για Δήμαρχος, ανέφερε σε πρώτο πρόσωπο:

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη. Εδώ έκανα τα πρώτα μου βήματα, εδώ πήγα σχολείο, εδώ δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, εδώ ζει η οικογένεια και ο φιλικός μου κύκλος. Γνωρίζω λοιπόν πολύ καλά τα προβλήματα και τις αδυναμίες αυτού του τόπου. Όπως γνωρίζω και τα αμέτρητα προτερήματα του δήμου μας. Και ξέρω ακριβώς ποια είναι τα σωστά βήματα, ώστε αυτά τα προτερήματα να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν προς όφελος όλων των κατοίκων της περιοχής μας».

«Με οδηγό λοιπόν την γνήσια αγάπη μου για τον τόπο που ζω και εργάζομαι δηλώνω έτοιμος να προσφέρω ακόμα πιο ενεργά και ακόμα πιο δυναμικά στον τόπο μου» προσέθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνδυασμός «Εν´ Έργω Μαζί» «παντρεύει» αρμονικά δύο βαρυσήμαντα «ημισφαίρια» της διοίκησης ενός τόπου: της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που επιβεβαιώνεται και στο μήνυμα του, καθώς στην πρόσκληση του συνδυασμού για συνεργασία, πρώτος ανταποκρίθηκε ο «βετεράνος» αυτοδιοικητικός, Βαγγέλης Μυτιληνός.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Πέτροβιτς: «Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης που έχουν τη θέληση να αγωνιστούν, τη δύναμη να φέρουν μια ριζική αλλαγή νοοτροπίας, την αποδεδειγμένη αποφασιστικότητα να συγκρουστούν και να δημιουργήσουν μια νέα ελπίδα».

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του σημείωσε ότι: «Είναι ανεξάρτητη γιατί στηρίζεται από κοινωνικές δυνάμεις που δεν είναι αγκυλωμένες στην παλαιοκομματική νοοτροπία των εξαρτήσεων και της “πελατείας”. Χωρίς μικροκομματισμούς και ιδιοτέλειες. Με αποφασιστικότητα, συνέπεια, με προοπτική και αισιοδοξία».

«Μαζί μου», διαμήνυσε ο Δημήτρης Πέτροβιτς στην ανακοίνωση του, «συστρατεύονται αξιόλογες και αξιόλογοι συμπολίτες μας που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη και το ίδιο όραμα»:

• Να κάνουμε τον Δήμο μας πιο ανθρώπινο, πιο σύγχρονο, πιο προσβάσιμο, πιο βιώσιμο, πιο ασφαλή.

• Να βάλουμε τις βάσεις για μια καλύτερη καθημερινότητα για κάθε πολίτη.

• Να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά, τις νέες και τους νέους αυτού του τόπου.

• Να διεκδικήσουμε επιτέλους για την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες και την Τραϊανούπολη αυτά που του αναλογούν και που τόσα χρόνια δεν έρχονται.

Κλείνοντας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Πέτροβιτς, κάλεσε τους δημότες και τις δημότισσες που νοιάζονται για τον τόπο τους συστρατευτούν μαζί του, επειδή έτσι «θα καταφέρουμε μαζί να κάνουμε όσα ονειρευόμαστε πράξη και έργο».

«Γιατί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θέλει ιδέες. Θέλει καινοτομίες. Ο Δήμος χωράει τους πάντες. Αυτό που δε χωράει, είναι άλλα πειράματα» κατέληξε στο μήνυμά του.

Ιστοσελίδα: https://www.energomazi.gr

Facebook: https://www.facebook.com/energomazi

Intagram: https://www.instagram.com/energomazi

TikTok: https://www.tiktok.com/@energomazi

YouTube: https://www.youtube.com/@energomazi