Την Παρασκευή απολογούνται οι 5 συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών στον Έβρο

10105

ΣύνταξηΜαρία Μανάκα

Προθεσμία να απολογηθούν στον Ανακριτή Ορεστιάδας έλαβαν πριν από λίγο οι 5 συνοριοφύλακες του ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου.

Το πρωί της Παρασκευής στις 10 θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης τους. Να σημειωθεί ότι οι 5 συνοριοφύλακες συνελήφθησαν χθες το πρωί από άνδρες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης.

Τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας και παράβασης του Κώδικα μετανάστευσης παράβασης καθήκοντος και κοινωνικής ένταξης. Οι 5 άνδρες μέχρι την Παρασκευή θα κρατούνται στην Α.Δ Ορεστιάδας.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 έρχονταν σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι 5 αστυνομικοί διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης

ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ