Διδυμότειχο: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι μεταξύ των αστυνομικών – Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη

1107

Οι κωδικές ονομασίες με τις οποίες κανόνιζαν τις αμοιβές, αποκαλύπτονται στους διαλόγους μεταξύ των πέντε συλληφθέντων αστυνομικών στο Διδυμότειχο. Βαρύτατες οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Η μυστική δράση των πέντε αστυνομικών, που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι διευκόλυναν με την είσοδο στη χώρα παράνομων μεταναστών στο Διδυμότειχο, αποκαλύπτεται από τους διαλόγους που “βλέπουν” το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, οι αστυνομικοί χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα χρήματα, όπως “παπούτσια” και “βαλίτσα”, ενώ οι διάλογοι που είχαν μεταξύ τους αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο κανόνιζαν τις αμοιβές τους, προκειμένου να εισέλθουν μετανάστες στη χώρα.

Ε, γαμ… μην χάσουμε τα παπούτσια, τη βαλίτσα”.

“Πάλι πινέζα;”

“Όχι, του είπα να βγει στο δρόμο, ας την αφήσει εκεί και θα περάσω να την πάρω εγώ τώρα. Να βγει λίγο στο δρόμο, ας το αφήσει στην άκρη λίγο κι ας φύγει μέσα να κρυφτεί να πάει πίσω στα άτομα”.

Σε άλλο διάλογο, ο αρχηγός αναζητά μια τσάντα.

“Το ‘κομάντο’ λέει θα αφήσει μία τσάντα. Πάλι με πήρε δύο ζευγάρια παπούτσια γιατί την άλλη φορά του έκανα παράπονα. Κάπου στη γωνία λέει το άφησα”.

“Να’ τη φαίνεται, εκεί, πρέπει να είναι στην πινακίδα”.

“Ναι ναι, άρα τώρα πέρασαν και την άφησαν. Κάτσε, θα σταματήσω πιο πίσω εγώ για να την πάρω”.

Διδυμότειχο: Ποινική δίωξη σε βάρος των αστυνομικών

Ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα κακουργηματικού τύπου άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης στους πέντε αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των πέντε αστυνομικών (ενός ανθυπαστυνόμου και τεσσάρων αρχιφυλάκων) ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαγγέλθηκε σε έναν από τους αρχιφύλακες που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας και έδινε κατευθύνσεις στους υπόλοιπους, μετά από επικοινωνία με τέσσερις αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και ενημέρωναν για την άφιξη των παράνομων μεταναστών στα σύνορα.

Ειδικότερα, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας φέρεται από τα στοιχεία της έρευνας ότι είχε την πρώτη επαφή με έναν από τους δουλέμπορους στην Τουρκία και σταδιακά έβαλε στο «κόλπο» και τους υπόλοιπους.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά με εντολή του εισαγγελέα κρατούνται και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Ορεστιάδας και αρχίσουν να απολογούνται από το πρωί της Παρασκευής, 2 Ιουνίου. Παράλληλα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται η έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

https://www.news247.gr/koinonia/didymoteicho-apokalyptikoi-oi-dialogoi-metaxy-ton-astynomikon-toys-askithike-poiniki-dioxi.10062011.html?utm_term=Autofeed&utm_campaign=eb&utm_medium=referral&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3jN_fmiD87dokyixCYYvt6OMiwDmPVanlUSOxVAR9180unF7uehqXpOb0#Echobox=1685471315