Μαθαίνω την ξένη/2η γλώσσα με επιτραπέζια θεματικά παιχνίδια

579
Μαθαίνω την ξένη/2η γλώσσα με επιτραπέζια θεματικά παιχνίδια, εφαρμόζοντας αρχές της μεθόδου Πρότζεκτ 👇
Η τρίτη διάλεξη για ενήλικες, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ταξιδεύοντας με την Τέχνη και τον Λόγο” θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης Alexandroupolis Public Library αύριο Τετάρτη 17 Μαίου, ώρα 19.00.
Πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη για τους καθηγητές ξένων γλωσσών, στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το Γυμνάσιο αλλά και τους δασκάλους που διδάσκουν την ελληνική ως 2η γλώσσα στις πολυγλωσσικές πια ελληνικές τάξεις.
👉 Κατά τη διδασκαλία της ξένης/2ης γλώσσας, η σωστή χρήση του παιχνιδιού ως ‘’εργαλείου μάθησης’’ αναπτύσσει γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες, ενώ παράλληλα ισχυροποιεί τα κίνητρα για την εκμάθηση της γλώσσας. Στην παρούσα εισήγηση, σύμφωνα με τις νέες καινοτόμες τάσεις στη διδακτική των γλωσσών και εφαρμόζοντας βασικές αρχές της μεθόδου Πρότζεκτ, προτείνονται τρόπους αξιοποίησης επιτραπέζιων και επιδαπέδιων παιχνιδιών στη γλωσσική τάξη, καθώς και ιδέες σχεδιασμού και κατασκευής τους. Επίσης, θα παρουσιαστούν πρωτότυπα παιχνίδια που δημιούργησαν φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ακολουθεί εργαστήριο (20 ατόμων) όπου σχεδιάζουμε, φτιάχνουμε και παίζουμε θεματικά παιχνίδια.
Μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν, αφού το δηλώσουν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη στο τηλέφωνο 25510-89690. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.