Έγκλημα στα Τέμπη: Μήνυση κατά Μητσοτάκη, Καραμανλή, Γεραπετρίτη και άλλων 14 προσώπων κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων

4399

Μηνυτήρια αναφορά κατά του απερχόμενου πρωθυπουργού, του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, του Γιώργου Γεραπετρίτη και άλλων πολιτικών προσώπων, πρώην υπουργών, γενικών γραμματέων, αλλά και διοικητικών του ΟΣΕ και της Hellenic Train, κατέθεσαν σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου, συγγενείς των των 57 ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα Τέμπη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, κατέθεσε μήνυση κατά συνολικά 17 προσώπων και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς και επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή κ.ά.

Aπολύτως ακατάλληλος σε βαθμό ακραίας επικινδυνότητας ο Καραμανλής

Επιπλέον χαρακτηρίζουν τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή ως «απολύτως ακατάλληλο σε βαθμό ακραίας επικινδυνότητας για οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα και οπωσδήποτε για την ιδιότητα του βουλευτή» και υπενθυμίζουν τη δήλωσή του «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή».

Όπως τονίζουν, τον ρόλο του πρωταιτίου τον έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως δήλωσε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας στο larissanet.gr ο εκπρόσωπος του συλλόγου, Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Λαρισαίας Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών: «ήρθαμε εδώ να κατονομάσουμε τους υπαίτιους του εγκλήματος των Τεμπών και όχι μόνο, οι οποίοι είναι και εκλεγμένοι και διορισμένοι και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό φορέα».

Έγκλημα στα Τέμπη: Μήνυση κατά Μητσοτάκη, Καραμανλή, Γεραπετρίτη και άλλων 14 προσώπων κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων