Τσίπρας: Η ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη – Μας έχει συνηθίσει η Δεξιά

6156
Μας έχει συνηθίσει η Δεξιά: Κάνουν τους εθνικόφρονες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα, αλλά όταν παραβιάζει το Όρουτς Ρέις τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, «το παίρνει ο άνεμος». Οι λέοντες μεταμορφώνονται σε αμνούς.
Το μήνυμα της Αλλαγής διαπερνάει όλη την Ελλάδα. Δεν είναι ένα πολιτικό σύνθημα, είναι μια βαθιά επιθυμία. Δεν αφορά μονάχα την ανάγκη αλλαγής της κυβέρνησης αλλά την ανάγκη αλλαγής στην καθημερινότητα.
Δεν μπορούν οι Έλληνες πολίτες να συνεχίσουν σε αυτή την κατηφόρα.
Δεν μπορεί τη χώρα να την κυβερνούν τρεις οικογένειες.
Όταν ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι το 2022 ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα μειώθηκε 7,4%, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «διαψεύδω τον ΟΟΣΑ». Μόνο τους κ.κ. Αυτιά και Πορτοσάλτε δεν διαψεύδει. Διαψεύσετε ό,τι θέλετε. Αδιάψευστο κριτήριο είναι η τσέπη του καθενός και της καθεμιάς, των νοικοκυριών, των ανθρώπων του μόχθου και της εργασίας.
Έχουμε τιμές Λονδίνου με μισθούς Βουλγαρίας.
Αν «η ακρίβεια είναι εισαγόμενη», όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, τότε γιατί εκατοντάδες πολίτες στη βόρεια Ελλάδα περνούν καθημερινά τα σύνορα για να πάνε στα σούπερ μάρκετ γειτονικών χωρών και για να βάλουν φθηνότερη βενζίνη;
Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να επισκέπτεται συχνά τον Έβρο, αλλά δεν σας αγάπησε τόσο πολύ. Έρχεται για να βγάζει φωτογραφίες στον φράχτη.
Μας έχει συνηθίσει η Δεξιά, να κάνουν τους εθνικόφρονες και τους λέοντες όταν τα πράγματα είναι ήρεμα και, όταν τα πράγματα ζορίζουν, να μεταμορφώνονται σε αμνούς. Αυτό έγινε όταν το Όρουτς Ρέις παραβίαζε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και μας έλεγαν ότι…το παίρνει ο αέρας. Εμείς δεν ποζάραμε στον φράχτη, αλλά ήμασταν εκεί με τη φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς, όταν το Barbaros παραβίαζε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και είπαμε «δε θα περάσει».
Είπε σήμερα ο κ. Σκέρτσος ότι η πάγια εθνική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας. Πριν από τέσσερα χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει όλα τα κόμματα στη Βουλή και υπογράψαμε από κοινού ότι θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις. «Και ένα ευρώ να ήταν», όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να το διεκδικήσουμε.